Overig

De 25e Inspiratie bijeenkomst van Rabobank Voorne-Putten Rozenburg

782

Wat een mooie en inspirerende avond
Dinsdag 11 november vond in het gloednieuwe en tot de laatste stoel bezette Theater De Stoep in Spijkenisse het vijfde lustrum plaats van InspiRabo. Beter gezegd: de 25e inspiratie bijeenkomst van Rabobank Voorne-Putten Rozenburg. Wat was het een fantastisch mooie en inspirerende avond. Guido’s Orchestra opende de avond op een bijzondere muzikale wijze.

Vervolgens betraden Rabobank medewerkers Mary van Langevelde en mister InspiRabo Cees Vingerling met een brede smile het podium. Allereerst complimenteerden zij Theater De Stoep met de fantastisch mooie nieuwe behuizing. Na hun welkomstwoord en een korte toelichting op het programma van de avond volgde er een film waarin werd teruggekeken op de 24 voorgaande edities van InspiRabo. Veel prominenten, inspirerende en landelijk bekende ondernemers kwamen hierin voorbij, maar zeker zoveel regionaal bekende ondernemers. Mooie en boeiende verhalen volgden. Inspireren en Verbinden. Dat is tijdens de Rabobank Inspiratiebijeenkomst altijd de rode draad. Zo ook tijdens deze 25e editie van dit event voor ondernemers en bestuurders. Allereerst vertelde Paul Verhoef, directie voorzitter van Rabobank Voorne-Putten Rozenburg iets over zijn eerste periode bij deze bank en over de ontwikkelingen in bankenland en bij Rabobank in het bijzonder.

Er waren twee keynote speakers. Staatsraad en voormalig bestuurder Erik van Heijningen en Architect Matthijs Zeelenberg. Van Heijningen vertelde hoe hij ooit op Voorne-Putten terecht was gekomen, hoe hij er opgroeide, om vervolgens de diepte in te gaan over samenwerking tussen de verschillende gemeenten op het eiland, het creëren van kansen en het zien van mogelijkheden. Hij eindigde zijn keynote met de woorden: “Is het ieder voor zich of is het wij sturen/besturen op Voorne-Putten? Ik wens u het laatste toe.”

Visionair en aanpakker, Architect en ontwikkelaar Matthijs Zeelenberg schudde iedereen lekker wakker. “Het is een mooie avond, “zo begon hij zijn keynote,” maar het wordt nog mooier dat beloof ik u.” En dat werd het. Hij toverde het ene na het andere door hem bedachte en uitgerolde project over het doek. Zo liet hij zijn meer dan geslaagde project in Goes zien, het plan Brouwerseiland bij Ouddorp en hij eindigde, hoe kan het ook anders, met zijn ideeën voor Voorne-Putten. Met een gloedvolle presentatie nam hij de 650 bezoekers mee in het Voorne-Putten van de toekomst. “Niks krimpregio. Duurzaam groeien zullen we. Hoe? Door unieke woonmilieus te creëren met eilanden, ontpolderingen en nieuwe natuur. Dan komen de mensen vanzelf. We moeten zorgen dat we aantrekkelijker zijn dan de rest van de regio. Dan stimuleer je de economie.” De bezoekers begrepen het, een beetje Dubai van de lage landen zeg maar. Tussendoor had Guido’s orchestra het publiek vermaakt met verschillende bekende muziekstukken. En alvorens zij de avond met een geweldig optreden afsloten, werd allereerst Cees Vingerling in het zonnetje gezet door directievoorzitter Paul Verhoef. Hij complimenteerde Cees vingerling met de kwalitatief hoogstaande inspiratiebijeenkomsten die hij heeft georganiseerd en met het bereiken van deze 25e editie. De 26e staat overigens alweer op de agenda. Verhoef overhandigde het eerste exemplaar van het boek – geschreven door Cees Vingerling- met artikelen en foto’s van de 24 voorgaande inspiratiebijeenkomsten. Na afloop konden de bezoekers nog lekker nagenieten en netwerken in de grote ontvangstruimte van Theater De Stoep. Toen tegen middernacht de laatste gasten huiswaarts keerden was de eindconclusie ‘wat een mooie en inspirerende avond!’