Overig

“De beeldjes van Corry”

508

Of het nu een directiekamer is, de lobby van een groot kantoor of gewoon bij particulieren thuis of in de tuin. Het werk van beeldend kunstenaar Corry Ammerlaan blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben voor mensen die iets speciaals willen schenken bij een bijzondere gelegenheid in de zakelijke sfeer of bij een feestelijke familiegebeurtenis. In mijn contacten met zakenvrienden hoor ik zodra de naam Artihove valt meteen noemen “De beeldjes van Corry.” Die vrouw moet iets bijzonders hebben om decennia lang al verbonden te zijn aan Artihove in Bergschenhoek. Mijn bezoek aan de showroom aldaar bevestigt de wetenschap dat het succes van de sculpturen niet alleen ligt in het creatieve vakmanschap van Corry Ammerlaan, maar ook in harmonie gaat met de motivatie die zij beschrijft bij ieder door haar ontworpen kunstwerk. Van sculpturen in brons tot fraai gedecoreerde tafelbenodigdheden in keramiek.

Betrokkenheid met mens en maatschappij is voor Corry Ammerlaan van grote waarde en zal altijd de drijfveer blijven. Kenmerkend is de vlotte dynamische vormgeving met een tijdloze uitstraling. Haar stijl is veelzijdig naar blijkt. Niet voor niets omvat haar werk grote objecten, sculpturen èn industriële vormgevingen.

Artihove zegt voor iedere emotie, gelegenheid en budget een waardevol geschenk te hebben. Een wandeling door de showroom bevestigt dit ten volle.

Onder het motto: ‘Creëren, geven en beleven’, verdiept Artihove zich in de wens van de klant om iets moois aan te schaffen.

Naast het reguliere en ruime assortiment biedt Artihove ook de gelegenheid om een geschenk op maat te laten ontwerpen door Corry Ammerlaan of één van de andere gerenommeerde kunstenaars. Veel momenten door het jaar heen lenen zich voor een schitterend toegepast ontwerp, waarbij de opdrachtgever de mogelijkheid kan aangrijpen om zich op een unieke manier te profileren. Een team van kunstenaars en designers overlegt daartoe met de klant over verschillende ideeën. Een te volgen stappenplan – van schets tot eindproduct – vormt de basis van het ontwerpproces. Of het nu gaat om momenten bij afstuderen, fondswerving, een beloning, premiums, jubilea, openingen of het uitreiken van awards. Artihove is in staat er de gewenste invulling aan te geven.

In een brochure zie ik vele voorbeelden uit het bedrijfsleven waarbij Corry Ammerlaan aan de basis heeft gestaan van tal van ontwerpen. Ook de overheden, medische zorgsector en maatschappelijke organisaties weten sinds jaar en dag Artihove te vinden voor een onderscheidend geschenk. In Bergschenhoek krijg je met het lonkende voorjaar in aantocht ook het kerstgevoel 2015 voorgeschoteld. Je hebt kerstpakketten èn kerstpakketten. Wat ik nu al zie aan ideeën doet mij het gevoel geven dit jaar ècht iets onderscheidends te schenken aan mijn team medewerkers. Ook hierin herken ik Corry Ammerlaan. Chapeau voor Artihove.

Vincent van Zuylen