Overig

De nieuwe Volvo XC90 staat voor u klaar

51

Het is zover; vanaf 12 juni staat de geheel nieuwe Volvo XC90 in de showroom van Volvo-dealer SvensCar aan de Mijlweg in Dordrecht.

De nieuwe Volvo XC90 leidt een nieuw tijdperk voor Volvo in, zo laat het Zweedse automerk weten. Een tijdperk met een nieuwe Zweedse designtaal, met tal van innovaties en toonaangevende veiligheid. De komende jaren zult u veel van deze zaken ook in andere Volvo-modellen tegenkomen. De Volvo XC90 is dus een opmerkelijke auto, natuurlijk wat design betreft, maar vooral ook door het samenspel van vakmanschap, deskundigheid en passie. Dat voelt u direct zodra u wegzakt in de geheel vernieuwde, lederen stoelen en uw hand laat gaan over de handbewerkte details van de berkenhouten afwerking. Het is een bijzondere vorm van luxe, waar vorm en functie hand in hand gaan.

Verweven in traditioneel Zweeds design, kenmerkt de nieuwe XC90 zich als sterk en elegant. Met zeven neerklapbare stoelen biedt de auto zeer veel ruimte en comfort voor vrienden, familie en hun bagage. De Intellisafe technologie van de XC90 helpt de bestuurder continu bij het voorkomen van aanrijdingen en waarborgt uw veiligheid in het onwaarschijnlijke geval van een aanrijding. Een tablet touchscreen en HUD-display dragen bij aan het intuïtieve een gebruiksvriendelijke karakter van de XC90. De nieuwe XC90 komt met meer vermogen en meer rijplezier. Dat alles met minder emissie.

Dit sluit prima aan bij de duurzame bedrijfsvoering van Volvo-dealer SvensCar. Voor het eerst in Nederland heeft de Bovag het certificaat Erkend Duurzaam voor een periode van twee jaar verstrekt aan een autodealer. SvensCar is de gelukkige. Het certificaat Erkend Duurzaam van de Bovag is een erkenning voor de duurzame bedrijfsvoering van een autodealer. Omdat SvensCar duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan en doorvoert in de gehele bedrijfsvoering, is SvensCar de eerste autodealer in Nederland die het certificaat twee jaar lang mag voeren.

Manager Hans de Jong van de Dordtse Volvo vestiging is trots dat SvensCar op deze manier is beloond door de Bovag. “Het laat zien dat iedereen in ons bedrijf bewust is van het belang ervan.” Het begon een paar jaar geleden toen SvensCar zich in het energiezuinige pand aan de Mijlweg vestigden. “In het huidige gebouw maken we gebruik van een duurzame manier van koelen en verwarmen met als gevolg dat we minder energie verbruiken. Daarna zijn wij begonnen met het doorvoeren van het duurzaamheidsbeleid op zes hoofdgroepen: bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel. Duurzaamheid vereist meer, het gaat door al onze afdelingen heen.”

“Ook Volvo heeft een grote slag gemaakt op het gebied van duurzaamheid,” zo vervolgt De Jong. “Wij hebben bijvoorbeeld een zeer zuinige en
milieuvriendelijke Plug-In Hybrid van de Volvo V60 in het programma. En ook de nieuwe Volvo XC90 krijgt een Plug-in Hybrid variant. Terecht dus dat we er ook zelf alles aan moeten doen om onze CO2 uitstoot te beperken.”

De nieuwe Volvo XC90 is verkrijgbaar vanaf €67.995 / lease vanaf €999 p.m.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here