Overig

De werkplek van morgen . . .

498

De werkplek van morgen gaat over een ICT-omgeving waarin flexibiliteit en mobiliteit vereisten zijn. Tegenwoordig praten we veel over ‘de cloud’, maar in veel gevallen blijft het nog erg zweverig. Wist u dat dit helemaal niet hoeft? Want het is er en ook u kunt, net als vele anderen, de werkplek van morgen NU gaan gebruiken!

Hoe wij dit zien? Eenvoudigweg door de werkplek een andere benadering én beleving te geven dan voorheen. Je vertrouwde bureau op kantoor komt (misschien) niet te vervallen maar krijgt wel een andere invulling. Met de technieken van nu is fysieke aanwezigheid op kantoor lang niet altijd noodzakelijk en het geeft de mogelijkheid om overal en op ieder moment je werk te kunnen doen. Op kantoor, thuis of bij uw klant.

Moderne en nieuwe technieken bieden dus nieuwe kansen en mogelijkheden die wij intussen massaal omarmen. De snelle acceptatie van smartphones, tablets en het nieuwe werken aan de kant van de gebruiker zijn daar de sprekende voorbeelden van. Aan de serverkant kunnen we dat realiseren middels virtualisatiesoftware, cloudoplossingen en online werkplekken.

De werkplek van morgen zal zich blijvend ontwikkelen, net als de wereld er omheen. Wilt u ICT optimaal inzetten om uw business te laten groeien? Dan is het belangrijk om vandaag al na te denken hoe u de werkplek van morgen kunt toepassen zodat u bent voorbereid op de toekomst.

Uiteraard denk ik graag met u mee!

– Jan Willemsen