Overig

Drechtstedendukaat voor vertrekkende Hans Tanis

179

Met veel lovende woorden nam de Drechtraad 5 februari afscheid van Drechtstedenbestuurder Hans Tanis. Hans Tanis was wethouder in Sliedrecht, maar werd op 22 januari beëdigd als wethouder in de nieuwe gemeente Altena. Daarmee eindigde voor hem ook zijn functie in het Drechtstedenbestuur.

Voorzitter Wouter Kolff van de Drechtraad sprak Tanis toe en benadrukte diens inzet voor de regio. Volgens Kolff heeft Tanis met “hobby en lobby” veel gedaan voor de bereikbaarheid van de Drechtsteden. Kolff: “Door de inzet van Hans Tanis zijn vele miljoenen vrijgemaakt voor de verbreding en verbetering van de A15. Maar ook op gebied van innovatie en andere mobiliteit is veel bereikt. Hans laat een mooi resultaat achter.”

Tanis was bestuurslid van de Drechtsteden vanaf 15 mei 2008 tot 22 januari 2019 en heeft in die periode diverse bestuurlijke portefeuilles gehad. De rode draad was wel de bereikbaarheid. Kolff roemde de toewijding, verantwoordelijkheidsbesef en humor van Hans Tanis. Als dank voor zijn verdiensten ontving Tanis de Drechtstedendukaat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here