Overig

Dubbel feest

503

We vieren dit jaar dubbel feest: BNI Rotterdam bestaat in 2015 10 jaar en BNI (International) bestaat 30 jaar! Voor wie nog niet bekend is met BNI: Business Network International is de grootste zakelijke en meest succesvolle netwerkorganisatie ter wereld. Deze internationale franchiseorganisatie is in 1985 ontstaan toen een kleine groep ondernemers in Californië bij elkaar kwamen om zakelijke aanbevelingen voor elkaar te genereren. Ze hadden geen idee dat ze aan de wieg stonden van iets heel bijzonders: dat BNI zou uitgroeien tot een wereldwijde organisatie die verantwoordelijk is voor de groei en het succes van honderdduizenden bedrijven. Inmiddels heeft BNI meer dan 7.000 chapters in 60 landen met ruim 170.000 leden wereldwijd.

Vandaag de dag groeit de organisatie nog steeds. De sleutel tot succes is het unieke, strak gestructureerde systeem van mond-tot-mondreclame waarmee BNI bedrijven helpt te groeien door het genereren van zakelijke aanbevelingen. De 6,6 miljoen zakelijke aanbevelingen en de € 7,1 miljard aan omzet die de leden alleen al in 2014 voor elkaar genereerden, zijn daar een duidelijk bewijs van.

Ingezoomd naar onze eigen regio Rotterdam: BNI Rotterdam bestaat in 2015 10 jaar. Wat we doen: we leren onze leden hoe ze meer aanbevelingen – en dus meer omzet – kunnen krijgen vanuit hun netwerk en vanuit het netwerk van de medeleden. Maar om iemand te kunnen aanbevelen, moet je elkaar wel goed kennen en vertrouwen. Daarom komen onze leden wekelijks bijeen om elkaar te leren kennen én om vertrouwen op te bouwen. Dat heeft in 2014 geresulteerd in meer dan € 9,5 miljoen extra omzet die de leden van BNI Rotterdam voor elkaar gegenereerd hebben.

BNI Rotterdam heeft 18 netwerkgroepen in de regio Rotterdam. Er zijn zowel ochtend- als middaggroepen. Nieuw in onze regio is de avondgroep. Vind je het leuk om ook eens een netwerkbijeenkomst bij te wonen? Neem dan gerust contact met ons op.

BNI: Changing the Way the World Does Business

Ton Dekker