Overig

exIT 2014; welkom 2015.

866

Traditiegetrouw staan we aan het einde van een jaar stil bij wat is geweest. Zijn doelstellingen behaald, wat ging er goed, wat kon beter en wat was een echte misser en moeten we nalaten?

Is er een volgende stap gemaakt in de IT-omgeving en konden projecten bevredigend worden afgesloten? Of is het toch allemaal wat minder goed gelopen?

Hoe het u vergaan is, ik weet het niet. Wij zijn in ieder geval in staat geweest om onze doelstellingen waar te kunnen maken. Primair daarin is dat wij onze klanten hebben kunnen ondersteunen om verder te komen; secundair dat wij aan onze organisatie hebben kunnen bouwen om een sterkere organisatie en portfolio neer te zetten.

Op beide aspecten kijken wij met een tevreden gevoel terug.

Maar belangrijker dan wat er was is wat er komen gaat. Is er iets reëels van te zeggen of is het echt een glazen bol waaruit we (navel)starend wat wijze woorden prevelen? Met alle risico’s van dien.

Wij denken dat er op het gebied van IT zeker iets zinnigs over 2015 te zeggen valt. ‘Nou, laat maar horen dan’. Wij verwachten dat cloud computing, ver-apping van software, mobile computing, big data en drones vaak in het nieuws zullen zijn.

‘Niets nieuws’ zult u zeggen en dat klopt eigenlijk ook wel. Maar wat ons verbaast is dat velen nog steeds niet door hebben hoe snel deze ontwikkelingen gaan en welke impact ze hebben.

We staan aan de vooravond dat de innovatie in IT bestaande business-modellen fundamenteel op zijn kop gaat zetten. Met dank aan snelle internetverbindingen is in een oogwenk talloze data binnen handbereik en kunnen analyses door systemen worden gemaakt die tot nu toe alleen maar aan vakinhoudelijke specialisten waren voorbehouden. Of neem de opkomst van drones en de integratie daarvan in het bedrijfsproces. Drones; zakelijk? Jazeker! Wat dacht u van een tuinbouwbedrijf dat in heel korte tijd zijn gewassen controleert? Of een gevelinspectie die afstand bestuurd kan worden gedaan? Voorbeelden te over.

Voorspellingen. Misschien goed om dit niet te groot te maken maar vooral stil te staan bij uw eigen business en wat innovatieve IT daarin kan doen. De techniek is er in veel gevallen al; aan u om dit toe te passen.

Eén van onze voorspellingen voor I4-YOU is dat wij succesvol worden met onze KONNEKTIT vergader-app. In januari wordt deze gelanceerd. Daarom: exIT 2014; welkom 2015; wij zien er naar uit.

Betekenisvolle feestdagen toegewenst!

– Peter de Graaf