Overig

FACET denkt graag mee met de mooie plannen van Waterford

717

Het woningtekort in Nederland is binnenkort met geen pen te beschrijven. Het tekort is alleen nog maar uit te drukken in keiharde cijfers. De huizenprijzen blijven stijgen en de vraag naar woningen overstijgt duidelijk het aanbod.

Een van onze klanten timmert goed aan de weg om dit zo veel mogelijk tegen te gaan. Zo tovert Waterford bedrijfspanden om tot appartementencomplexen. Waterford koopt, beheert, transformeert en ontwikkelt vastgoed in de regio Rotterdam.

Nita van Harskamp is vanuit FACET actief betrok-ken bij Waterford. FACET staat Waterford bij op het gebied van fi scale vraagstukken, advisering (in de breedste zin) en voert de jaarwerkzaamheden uit. Waterford omschrijft FACET als benaderbaar, altijd bereikbaar, een partij waar je echt op kunt bouwen.

Waterford aan het woord: ‘We hebben in het verleden ook in Duitsland veel vastgoed gehad, maar wij kiezen er tegenwoordig bewust voor om ons te focussen op de regio Zuid-Holland zodat we in de buurt zijn van ons vastgoed. Op die manier kunnen wij meer zorg en aandacht besteden aan onze panden’.

Zoals in het Algemeen Dagblad op zaterdag 3 oktober 2020 te lezen was: ‘Het was er al stil, maar door de thuiswerkers is het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel nog méér verlaten.

Het is moeilijk te geloven dat hier straks 7.500 mensen wonen. Voor het Rivium zijn namelijk grootse plannen.’

In 2017 heeft Waterford het pand ‘Rive Republic’ aangekocht. Dit gebouw heeft, net als vele andere gebouwen op het Rivium, lange tijd leeggestaan. De meeste gebouwen zijn in de jaren 90 gebouwd met een kantoorbestemming. Door de razendsnelle ontwikkelingen destijds qua technologie, zijn echter veel ruimtes in kantoorgebouwen overbodig geworden.

Waterford heeft ervoor gekozen om Rive Republic te transformeren naar 113 studio’s die van alle gemakken zijn voorzien. De aankleding van de studio’s is volledig verzorgd: van een kwalitatieve vloer, passende raambekleding, voldoende lichtpunten, werkende WiFi tot een luxe keuken met inbuwapparatuur. Het enige wat de huurders meenemen zijn een bed en de persoonlijke eigendommen. Begin 2019 is Rive Republic opgeleverd en alle woningen waren bij de oplevering meteen verhuurd.

Inmiddels staat de volgende uitdaging al weer voor de deur. Er wordt gewerkt aan 84 studio’s en 2-kamer appartementen in ‘Rive Tower I’. Ook zullen zij vier oude kantoorgebouwen slopen op twee locaties en hier circa 1.150 appartementen realiseren met een gevarieerd woonprogramma.