Overig

Feestelijke uitreiking Innovatie Award 2015

719

Woensdag 10 juni vond tijdens een sfeervolle en feestelijke bijeenkomst de uitreiking plaats van de Innovatie Award 2015 in het Postillion Hotel Dordrecht. Winnaar was Cofano Software Solutions uit Sliedrecht. Dit nog relatief jonge bedrijf is in 2010 opgericht door Koos Leeuwenstein en Marco Huijsman, beiden doorgewinterde bedrijfsadviseurs op het gebied van bedrijfsprocessen en ICT.

Ruim 200 gasten genoten van een heerlijk diner, waar tussen de gangen door diverse prijsuitreikingen plaatsvonden onder regie van presentator Jan Dirk Stouten. Joop Hylkema van NexTech Scholarship reikte vijf studiebeurzen uit aan talentvolle leerlingen die voor techniek kiezen in hun vervolgopleiding. De studiebeurzen (elk € 2.100 per jaar) voor vier jaar gingen naar Matti Dreef, Ravi Ramautar, Dolf Verheul, Erik Glijnis en Martijn van Essen.

Peter Vrancken, voorzitter van het college van bestuur van ROC Da Vinci College, motiveerde de keuze voor prijswinnares Nathalie Beljaars voor de Innovatie Award MBO 2015. Burgemeester Arno Brok van de gemeente Dordrecht en voorzitter van het Drechtstedenbestuur reikte de geldprijs vervolgens uit aan deze getalenteerde en gemotiveerde leerlingen van het Da Vinci College.

Op initiatief van Deltametaal / Metalent werd tot slot Dieseko in het zonnetje gezet vanwege een succesvolle stageplaats voor Rens de Jongh bij dit Sliedrechtse bedrijf. Rens Nagtzaam van Metalent reikte een oorkonde uit aan Douwe Feenstra van Dieseko. Stagiair Rens de Jongh was jammer genoeg niet aanwezig bij deze prijsuitreiking.

Het dessert van het diner werd geserveerd in de ontvangsthal van het hotel. Dit bood de gasten de gelegenheid nog na te praten over dit geslaagde evenement en te netwerken.

De Innovatie Award is een jaarlijks terugkerend event voor innovatieve regionale producten, diensten en samenwerkingsverbanden. Innovaties kunnen zowel technologisch als niet-technologisch van aard zijn. De Innovatie Award wordt georganiseerd door Stichting Ondernemersprijzen Nederland.