Overig

FrisFacilitair in top 20 Beste Werkgevers 2014

558

Op dinsdag 7 oktober zijn de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2014 bekend gemaakt. FrisFacilitair uit Dordrecht was vol verwachting aanwezig in het DeLaMar Theater in Amsterdam, zij eindigde als zeventiende in de categorie bedrijven met minder dan 1.000 werknemers.

Een dag na de uitreiking spreken wij bedrijfsdirecteur Corine Vermeij van FrisFacilitair. Ze is nog een beetje overdonderd van alle festiviteiten. “Het is een prachtige en eervolle vermelding. Wij zijn er erg trots op. Waar ik nog het meest trots op ben, is dat onze positie op de ranglijst is bepaald door onze eigen medewerkers naar aanleiding van een medewerkers tevredenheidsonderzoek. Aanvankelijk was ik sceptisch over onze deelname, omdat wij een betrekkelijk klein bedrijf zijn tussen alle grote bedrijven. Maar toen ik bericht kreeg dat wij bij de beste 100 waren genomineerd, en later dat we zelfs in de top 50 waren opgenomen, werd het wel heel erg spannend. Uiteindelijk zijn we op de zeventiende plaats geëindigd en zijn we heel tevreden met het resultaat.”

Ook voor Corine was het een belangrijke gebeurtenis. Op 1 januari a.s. viert zij haar 25-jarig jubileum bij Drechtwerk. De zeventiende plek bij de Beste Werkgevers 2014 is hierom ook een mooie beloning voor haar inzet van de afgelopen jaren. “Terugkijkend is het een mooie tijd geweest binnen een dynamische onderneming. FrisFacilitair biedt mensen met een beperking voldoende diversiteit en passend werk binnen verschillende werksoorten. Wij trainen onze medewerkers continu en leiden ze op tot vakbekwame medewerkers. Ieder in zijn vakgebied. Daarmee bieden we hoogwaardige dienstverlening op gebieden zoals schoonmaak, wasserij, schilderwerk en onderhoud.”

Het is een week van uitersten voor FrisFacilitair. Op 7 oktober te horen krijgen dat je tot de beste werkgevers in Nederland behoort en twee dagen later zit je rond de tafel met enkele wethouders en bedrijven om over de toekomst van FrisFacilitair te praten. Op 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking.

Voor bedrijven en overheid gaat er veel veranderen, er worden banen vrij gemaakt of gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor bedrijven die aan de slag willen gaan met mensen vanuit de Participatiewet zijn er diverse mogelijkheden bespreekbaar om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Corine Vermeij: “De Participatiewet biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om in de vrije sector aan het werk te kunnen. Bedrijven en instanties kunnen er voor kiezen om onze mensen binnen hun eigen organisatie in te zetten, ook hierin kan FrisFacilitair dus een belangrijke rol spelen en bedrijven ondersteunen bij de opstart. Onze reputatie binnen de regio biedt hiervoor perspectief, maar wat de toekomst zal brengen is voor iedereen nog onduidelijk. Daarom geniet ik nog maar extra van het feit dat we tot de beste werkgevers in Nederland behoren.”