Overig

Genomineerde Innovatie Award 2015

438

IQ Messenger

Het merkonafhankelijke software platform IQ Messenger te Dordrecht maakt het mogelijk bestaande en nieuwe systemen te combineren en processen te optimaliseren los van merk. Merkonafhankelijkheid is geborgd door geen verkoop van apparatuur maar juist door alle verschillende vendoren te integreren en samen te laten werken waardoor de klant eindelijk de baas wordt over zijn systemen en werkprocessen.

Veel hardware producenten/producten bieden met grote hoeveelheid eigen producten met propriëtaire standaarden en protocollen, een gesloten omgeving. IQ Messenger is een echt open alarmering software platform zonder merkvoorkeur waarbij het proces voorop staat. Met meer dan 90 markt leidende merkintegraties en meer dan vijftien zelf ontwikkelde merkonafhankelijke applicaties. IQ Messenger applicaties komen uit eigen fabriek, gemaakt op basis van marktvraag en zijn te combineren met bestaande technologie. U hoeft niet langer bestaande systemen voortijdig af te schrijven uit uniformiteit. Ook hoeft u niet meer beperkt te blijven tot één product terwijl dit eigenlijk niet op al uw locaties past bij de betreffende vraagstelling. De merkonafhankelijke applicaties zijn onder andere beschikbaar met iOS, Android, Windows 8, Chrome, Firefox, Internet Explorer.

IQ Manager

IQ Manager is een unieke intuïtieve gebruiker interface waarbij u de controle krijgt over uw werkproces. Vanuit de IQ Manager beheert en overruled u de standaard gebruikersinstellingen van de toestellen.

IQ SmartApp

Bring your own device. Messaging en alarmering op smartphone of tablet. U bepaalt de indeling, prioriteit, iconen, kleuren etc. Oproepen accepteren, weigeren, spraakverbinding en/of beeldverbinding.

IQ Secure Messenger

Communicatie tussen cliënten en professional eenvoudig en veilig met chat, delen foto’s en video.

IQ CareApp

Ontwikkeld om hulpbehoevenden langer zelfstandig te laten wonen, is uw eigen app, waarbij u als organisatie bepaalt welke functionaliteiten en diensten u gaat aanbieden aan uw cliënten.

IQ Real Time Console

De Real Time Console stelt u in staat om een realtime inzicht te verkrijgen in de actuele alarmen en kunnen worden doorgezet. De applicatie is web gebaseerd en kan dus op iedere PC functioneren.

IQ Graphical Floor Plan

IQ Graphical Floor Plan biedt real time visualisering van alarmeringen op de plattegrond van uw gebouw of op een kaart van bijvoorbeeld Google Maps.

IQ Reporting

Legt alle alarmeringen en bevestigingen/acceptaties vast. De rapportage biedt inzicht in de alarmeringen en toont ook overschrijding van reactietijden en escalaties aan.

IQ Video Viewer

IQ Messenger omarmt video in de breedste zin. Meer dan 2000 camera’s worden ondersteund door IQ Video. Het is tevens mogelijk om opnamen te maken op het moment van een alarm of continue.

IQ Apartment Video Intercom

De IQ Apartment Video Intercom applicatie maakt het mogelijk om het traditionele bellen tableau te vervangen door een applicatie op tablet of PC (beeldscherm).

IQ Call & IVR

Compleet geïntegreerd emergency call out systeem. Automatisch bellen van personen en in conferentie zetten tijdens een calamiteit. Volledige beantwoording en escalatie van procedures.