Overig

Groeien in gezondheid

69

Aan duizenden cliënten leveren onze zorgprofessionals dagelijks goede, snel geregelde en mensgerichte zorg, 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Vanuit de keten bieden we zorg aan in een grote range; van jeugdgezondheidszorg en kraamzorg tot thuiszorg en van ziekenhuiszorg tot wonen en verpleeghuiszorg. Bij het horen van de naam Rivas Zorggroep leggen velen vrijwel automatisch de link met zorgaanbieder.

Rivas denkt echter niet alleen in termen van zorg maar juist ook in gezondheid. Gezond zijn en blijven en daaraan werken is waar Rivas zich mee bezighoudt voor de inwoners van de regio en daarmee ook voor uw werknemers. Dit doen we vanuit de overtuiging dat het voorkomen van ziekte, preventie in vaktermen, beter is dan genezen. Mensen voelen zich tenslotte fitter wanneer regelmatig bewegen, een uitgebalanceerd eetpatroon, een gezonde balans tussen werk en privé en voldoende ontspanning na inspanning onderdeel zijn van hun leefstijl. Daarbij komt dat fitte mensen ook beter in hun vel zitten, minder stress ervaren en minder vaak ziek zijn. En dat heeft zijn invloed op hun duurzame inzetbaarheid en de lol die zij hebben in hun werk.

Deskundigheid

Rivas is ook een bron van kennis en expertise. Bij ons werken tal van professionals die de inwoners van de regio bij een gezonde leefstijl kunnen bijstaan. Zo hebben we de afgelopen jaren kunnen groeien in gezondheid met diverse programma’s. De inzet daarbij is steevast het verbeteren van gezondheid. Dit doen we individueel en in groepen.

We gaan bijvoorbeeld aan de slag met kinderen, volwassenen en zelfs met ouderen met dementie en steken daarbij in op een mix van beweeg- en voedingsadvies, fitheid, het bewegen zelf en coaching bij dit alles. Ons programma Proud to be fit voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar en Fitcheck4you voor volwassenen zijn voorbeelden. Een ander voorbeeld is bewegen met ouderen met dementie en voor Rivas Voordeelpas-houders en onze eigen medewerkers bieden we het beweegprogramma beweegze.

Bewustwording en verantwoordelijkheid

Gezondheid begint met bewustwording en het nemen van verantwoordelijkheid van individuele personen. Werkgevers kunnen dit stimuleren en faciliteren. Rivas kan daarbij helpen. Voor bedrijven ontwikkelen we namelijk een tailor-made gezondheidsaanbod. Neemt u hierover vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer (0183) 64 46 77.

Blijvend investeren

We zijn een zorgaanbieder die investeert in de gezondheid van mensen. Daarmee doorgaan is wat ons betreft een must. Het loont dat we onze scope verbreden met een combinatie van preventie, gezondheid en zorg. Van dichtbij zien we dat het levens positief verandert. Ons motto blijft daarom: Groeien in gezondheid, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here