Transport & Logistiek

Groot onderhoud N3

1161

Rijkswaterstaat werkt vanaf augustus 2020 aan het groot onderhoud van de N3. Er komt nieuw stil asfalt en een geheel nieuwe fundering. Om de hinder te beperken, wordt een deel van het werk tijdens vakantieperiodes uitgevoerd en worden volledige wegafsluitingen in (lange) weekenden gepland. Op overige (werk)dagen blijft de N3 in beide richtingen open, wel met minder en smallere rijstroken.

Er zijn een aantal weekendafsluitingen in augustus (bij de Papendrechtsebrug) en in oktober (bij de Wantijbrug) . Vanaf september 2020 tot oktober 2021  wordt in fases aan het Dordtse deel van de N3 gewerkt. Er zijn dan minder rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking. Verkeer richting de A15 houdt twee rijstroken en verkeer richting de A16 één rijstrook. Ook in 2021 is nog een aantal weekendafsluitingen nodig.

Het groot onderhoud N3 duurt tot eind 2021. Alle actuele informatie over de planning, waar er gewerkt wordt en de verwachte hinder kunt u vinden op: www.n3werkzaamheden.nl

Andere manieren van reizen

Hoewel de weg doordeweeks open blijft, zijn er minder rijstroken beschikbaar en kan het zijn dat u en uw medewerkers er langer over doen om op het werk te komen.  Heeft u als (logistiek) bedrijf behoefte aan ondersteuning hoe bijvoorbeeld uw medewerkers goed te informeren, welke andere manieren van reizen aan te bieden en/of hoe u deze werkzaamheden aan de N3 aan kunt grijpen om uw mobiliteitsbeleid structureel anders in te richten? Meld u dan aan via www.samenbereikbaar.nl.