Overig

H-EERLIJK wint duurzaamheidsaward

483

H-EERLIJK uit Dordrecht was de gelukkige winnaar van de Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden 2014 die op donderdag 20 november in de Duurzaamheidsfabriek werd uitgereikt.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseerde Fairtrade Gemeente Dordrecht in samenwerking met Rabobank Drechtsteden de Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden. De jury, die bestond uit Jan van Betten, Peter van Dommele, Gerard Keuzenkamp, Rik van der Linden en Arie van den Herik, selecteerde uit de 22 aanmeldingen zeven kanshebbers. Uit de 1200 stemmen van het publiek kwamen drie finalisten naar voren: De Heerlijkheid van Papendrecht en Imkerij & Educatie Ronald van Doesburg, H-EERLIJK en Talamini-gelato. Naast de drie finalisten kreeg Textielfabrique, één van de vier resterende kanshebbers een wildcard en kon zo ook meedingen naar de award.

Voor de ongeveer vijftig aanwezigen presenteerden de vier kanshebbers vervolgens hun bedrijf en doelstellingen aan de jury in de vorm van een Dragons’ Den, waarna de juryleden de mogelijkheid hadden de ondernemers vragen te stellen.

De winnaar van de Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden 2014 werd unaniem door de jury gekozen. H-EERLIJK uit Dordrecht was de gelukkige. Juryvoorzitter Jan van Betten gaf aan dat de passie van Glenda van Deutekom de doorslag gaf. Samen met haar man runt zij sinds het afgelopen voorjaar hun eetwinkel aan de Wijnstraat. “Deze prijs onderstreept dat wat wij doen, goed is,” was haar blije reactie. Het ondernemerspaar kreeg als prijs een cheque van € 1.500,- aangeboden.

De Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden 2014 is een initiatief van Fairtrade Gemeente Dordrecht en Rabobank Drechtsteden. Organisator Frans Winterwerp benadrukte nog maar eens dat ook kleinere initiatieven een kans maken om voor de award in aanmerking te komen. En dat bewees prijswinnaar H-EERLIJK overduidelijk.