Overig

Hans van Putten, nieuwe directeur Rabobank Drechtsteden

709

Het nieuwe directieteam is compleet, met nieuw elan opereert Rabobank Drechtsteden in de regio. Hans van Putten (51) is de nieuwe directeur Bedrijven. Hij laat zijn licht schijnen over zijn carrière, de bank en de bedrijvigheid in de regio.

Nog geen drie weken is Hans actief bij Rabobank Drechtsteden ten tijde van dit interview, maar toch hebben de organisatie en het gebied weinig geheimen voor hem. Jarenlang werkte de geboren Rotterdammer bij Rabobank Merwestroom als directeur Bedrijven en als algemeen directeur. “Zakelijke dienstverlening heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk graag met ondernemers, Rabobank Hardinxveld-Giessendam bood mij meer dan voldoende mogelijkheden. De cultuur van de bank sprak mij aan en later ben ik de coöperatieve structuur nog meer gaan waarderen op het moment dat de fusiebesprekingen met Rabobank Sliedrecht aan de orde waren. Wij vragen als bank ondernemers hun koers helder te formuleren en hun plannen te onderbouwen. In zo’n fusieproces gebeurt dat andersom. De leden zijn dan kritisch onze kant op, en terecht. Die wederkerigheid is een groot goed en leidt tot de beste resultaten.”

Als directeur Bedrijven kwam hij bij Rabobank Goeree-Overflakkee terecht, zijn laatste standplaats. Hans miste uiteindelijk toch de dynamiek van een industrieel gebied. Bij Rabobank Drechtsteden was de functie van directeur Bedrijven vacant. “Dé kans om in een prachtig gebied met veel bedrijvigheid aan de slag te gaan.” Bij Rabobank Drechtsteden lagen meer uitdagingen.  Het verder professionaliseren van de klantbediening is onze stip op de horizon. We beseffen dat we onder een vergrootglas liggen, banken staan immers als kritisch bekend. Ook ondernemers zijn tegenwoordig kritischer. Met wederzijds vertrouwen kun je op het scherpst van de snede zaken helder krijgen. Dat is de basis van bankieren. Daar zijn ondernemers ook mee gebaat en daar zetten wij onze expertise en professionaliteit volledig op in.”

Hans noemt de Drechtsteden een uitdagend gebied. “Wij zijn binnen de Rabobank-organisatie één van de weinige banken met een verzorgingsgebied waar zoveel gevarieerde bedrijvigheid is. Van klein tot groot en in vele sectoren. Uitstekende perspectieven voor ons, want wij werken met evenveel liefde voor een starter als voor een gerenommeerde multinational. Wij laten het pessimisme op meerdere fronten achter ons. Met nieuwe kracht en veel vertrouwen gaan wij de toekomst in.”