Overig

Havenbedrijf Rotterdam maakt ruimte voor opslag van polymeren

614

Het Havenbedrijf en Rotterdam Polymer Hub (RPH) hebben een overeenkomst tot uitgifte getekend voor grond waarop twee loodsen worden gebouwd voor de opslag en distributie van polymeren. RPH is het eerste logistieke knooppunt in de Rotterdamse haven dat speciaal is gewijd aan de opslag van polymeren. Het is een gezamenlijk initiatief van het Havenbedrijf, de Euro-Rijn Group en ondernemer Geert Van De Ven.

De twee loodsen met een gezamenlijk vloeroppervlak van 35.000 m2 (opslag capaciteit 550.000 ton) worden gebouwd op de Maasvlakte. De onmiddellijke nabijheid van deepsea containerterminals, ultramoderne infrastructuur en goede verbindingen met het Europese achterland maken deze locatie uitermate geschikt.

De RPH zal bestaan uit een loods voor opslag van verpakte goederen, buitenruimte voor opslag in 30ft containers en op termijn verticale silo’s voor bulkopslag. De loodsen zullen naar verwachting operationeel zijn in het derde kwartaal van 2019.

Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistiek van het Havenbedrijf Rotterdam: ‘Het idee voor een dedicated polymeren opslag hub in Rotterdam is ontstaan met het oog op de groeiende importstromen vanuit het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Ik ben er trots op dat ondernemer Geert Van De Ven samen met de Euro-Rijn Group heeft besloten om de hub te vestigen in de Rotterdamse haven.’

Geert Van De Ven, managing director Rotterdam Polymer Hub: ‘Havenbedrijf Rotterdam is vanaf het begin heel nauw betrokken bij dit project en de infrastructuur op de Maasvlakte past perfect in het concept van RPH. In combinatie met de juiste partner Euro-Rijn Group en gesprekken met business-gerelateerde service providers zorgt ervoor dat de keuze voor Rotterdam vanzelfsprekend is.’

RPH zal de komende maanden worden geïntroduceerd op de EPCA in Wenen, GPCA annual meeting in Dubai en de Petrochemical Supply Chain conference in Houston.