Overig

“Het best bewaarde geheim in de detachering”

915

Interview Dion Kok en Corrie de Ruiter – Bridge

Zij is goedlachs, gedreven en kijkt dwars door je heen. Hij is een vakidioot die idolaat is van bruggen. Corrie de Ruiter en Dion Kok vormen samen Bridge, een interim en projectmanagementbureau in bruggen en sluizen. Ondernemers met een hart, bruggenbouwers die niet rusten voor ze ‘de juiste man op de juiste plek’ hebben gevonden.

Passie voelen

“Detacheren met passie. Dat is wat we doen. En die passie die wij voelen voor bruggen en sluizen willen we uiteraard ook terugzien bij onze mensen. Stuk voor stuk vakspecialisten in de werktuigbouw, civiele techniek, bouw en elektrotechniek, die we koppelen aan ons netwerk van opdrachtgevers. Of het nu om ontwerp, realisatie of onderhoud gaat. Daarnaast zijn we steeds meer actief in monumentenzorg en innovatieve daktuinen.

Dezelfde taal spreken

Bruggen zijn ware kunstwerken. Wist je dat driekwart van een brug onder de grond zit? Anders blijft zo’n enorm bouwwerk niet staan. We zijn gek op bruggen en sluizen. Dat is ontstaan tijdens de vele uren projectmanagement en omdat wij regelmatig zelf op de projecten aanwezig waren. We weten als geen ander wat er bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van bruggen en sluizen komt kijken. We spreken dezelfde taal als onze opdrachtgevers en kandidaten. We weten precies wat voor een bepaalde functie vereist is en wat een kandidaat in huis moet hebben.

Helder businessplan

We zijn in 2011 met Bridge begonnen, allebei met een achtergrond in personeel en techniek. Allebei willen we het beste in mensen naar boven halen. Sommige kandidaten zijn als jonge kuikentjes. Die moet je koesteren en een beetje op weg helpen. Je weet dan al: die gaan enorm groeien. Op bepaalde vlakken kunnen we zelf een steuntje in de rug gebruiken. Zo hebben we DRV gevraagd ons eens een spiegel voor te houden. Onze contactpersoon Marcel Winkelman zei: ‘Jullie zijn het best bewaarde geheim van de sector, dat moeten jullie laten zien’. Samen met DRV hebben we vervolgens een helder businessplan opgesteld. Dat helpt ons een scherpe focus op onze kernactiviteiten te houden, en ons op een betere manier te presenteren in de markt, zodat we onze groeiambities daadwerkelijk waarmaken.

Op zoek naar glinstering

Een kandidaat die bij ons binnenkomt voor een intake gaat door de x-ray. We gaan samen op zoek naar de competenties en kwaliteiten van de kandidaat tot we een glinstering in de ogen zien, dan heb je zijn/haar interessegebied ontdekt. Neem onze Mark. Hij heeft een passie voor mechanica en de bedieningssystemen van bruggen. Dat zie en voel je op het moment dat we het over bewegende onderdelen en tandwielen hebben. Iemand komt door de screening als we hem met trots bij een opdrachtgever kunnen voorstellen. En ja, we werken heel persoonlijk, het raakt onszelf, ons wezen.”

Wilt u meer weten over Bridge?

Kijk op www.bridgebv.com

DRV Accountants & Adviseurs heeft elf vestigingen in Zuidwest Nederland, waarvan vier in Zuid-Holland: Rotterdam, Hellevoetsluis, Oud-Beijerland en Sliedrecht