Overig

Het Maritiem Museum is deze zomer extra lang open

707

Het Maritiem Museum Rotterdam is deze zomer elke dag open en ook ’s avonds is er van alles te beleven. Bezoekers kunnen t/m 29 augustus genieten van een drankje met uitzicht op de Rotterdamse skyline, maken een onvergetelijke rondvaart en kinderen gaan als ketelbinkie aan de slag. Ook zijn ijssalon Loeve én nieuwe werkplaatsen van het museum voor het eerst te bezoeken. Vier je zomer!

In de zomervakantie is de Maritiem Museum Haven elke dag tot 20.00 uur geopend. Bezoekers ontdekken, ontspannen in een strandstoel, maritieme verhalen. Kleine avonturiers verkennen het Professor Plons klauterparcours of zwabberen het dek om een zeemanstattoo te verdienen. En natuurlijk sluiten zij de dag af met een versgeschept ijsje van ijssalon Loeve. 

Maritieme ambachten in nieuwe werkplaatsen

Het Maritiem Museum heeft de oudste en grootste museumhaven van Nederland, op de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon. Daar zijn museumschepen afgemeerd én leggen bijzondere gastschepen aan. In de museumhaven zijn nu nieuwe werkplaatsen van het museum geopend. Terwijl lassers en timmerlui daar ‘live’ werken aan de museale vloot, ontrafelen bezoekers op een interactieve manier de geheimen van scheepsbouw. Bij de demonstratie van de smid spatten vonken in het rond en bij een workshop steken kinderen zelf de handen uit de mouwen. Ook is in het paviljoen het Port Pavilion van het Havenbedrijf Rotterdam te vinden, waar bezoekers inspirerende tips & trips aangereikt krijgen om op ontdekking te gaan in de haven.

Beleef Rotterdam vanaf het water

Bezoekers met zeebenen halen hun hart op aan boord van een historische rondvaart op één van de museumschepen. Tijdens deze vaart zijn de Erasmusbrug, ss Rotterdam en de skyline van Rotterdam te bewonderen vanaf het water. De bemanning vertelt graag over het museumschip, dat een bijzondere geschiedenis met zich mee draagt. De vaarten duren anderhalf uur en tickets zijn te boeken via www.maritiemmuseum.nl. Ook zijn zijn er dagelijks kortere vaarten door het Maritiem District, de stadshavens van Rotterdam.

IJs, wafels en echt goede koffie

Loeve is dé nieuwe horeca-hotspot van het Maritiem Museum. Daar kunnen gasten terecht voor een ijsje, goede koffie en wafels om van te watertanden. Het ijs is prijswinnend, gemaakt door Robin Alting van De IJssalon. Loeve is vernoemd naar de oude kreek die vroeger stroomde, op de plek waar nu het nieuwe paviljoen staat.

Van 17 juli t/m 29 augustus is er van alles te beleven bij het Maritiem Museum, elke dag tot 20.00 uur. Het volledige programma is te vinden op www.maritiemmuseum.nl