Overig

HNK: – Het Nieuwe Kantoor Werken zoals jij dat wilt

512

Ultieme flexibiliteit, netwerken met andere ondernemers, een kantoor op maat en alleen betalen voor wat je afneemt. Dat zijn enkele kernwaarden binnen het ruime dienstenpakket die Het Nieuwe Kantoor typeren. Het kantoorconcept van de beursgenoteerde vastgoedmaatschappij NSI kenmerkt zich verder door het laagdrempelige karakter en de eigentijdse vormgeving. Thor Uiterwaal (business development manager van NSI) en Vincent Schop (verhuurmanager bij NSI in de regio Rotterdam) vertellen over de voordelen van de formule, terwijl  Ronald Morcus (directeur en eigenaar van Oxyma Group) als tevreden huurder zijn ervaringen deelt.

De HNK-formule wordt momenteel uitgerold door heel Nederland. Naast de Rotterdamse locatie aan het Vasteland, tussen het Scheepvaartkwartier en het centrum, zijn er ook vestigingen in Utrecht, Hoofddorp, Den Haag, Groningen en Amsterdam. In november gaat de HNK-vestiging in Apeldoorn open. Uiterwaal: “Wij hebben nu zeven locaties, maar onze ambities reiken veel verder. Het is ons streven om eind 2016 minimaal 20 HNK-vestigingen te hebben. NSI is eigenaar van alle HNK-gebouwen, dus huurders maken directe afspraken met NSI en komen niet in onderhuursituaties terecht. Iedereen die wil werken of vergaderen is welkom in HNK.” En de mogelijkheden binnen HNK Rotterdam zijn eindeloos. Kantoor- en vergaderruimten, alsmede individuele werkplekken, kunnen al dan niet inclusief inrichting, faciliteiten en diensten precies op maat worden gehuurd door bedrijven. Of het nu om een dagdeel gaat of een meerjarige huurtermijn; het kan allemaal. Voor organisaties die een permanente, maar flexibele werkomgeving zoeken biedt een Kantoor op Maat uitkomst. “Elke kantoorruimte kan naar eigen smaak worden ingericht en is voorzien van verlichting aangesloten op een bewegingsmelder, individueel instelbare klimaatregeling, ICT infrastructuur en toegangscontrole. Een Kantoor Op Maat is een volledig gerenoveerde kantoorruimte met een hoog esthetisch afwerkingsniveau, voorzien van alle noodzakelijke functionele en technische vereisten. Bovendien betaal je alleen voor wat je gebruikt. Dat is pas flexibel werken,” legt Schop uit. “Iedereen heeft het over het begrip flexwerken, maar in de praktijk zijn bedrijven vaak nog huiverig of gewoon te weinig op de hoogte over hoe ze hun werkomgeving kunnen optimaliseren en aanpassen aan het huidige tijdsbeeld. Wij adviseren daar graag over. In de praktijk merk ik dat organisaties binnen HNK door te delen veel minder vierkante meters nodig hebben. Vergaderruimtes huur je bijvoorbeeld wanneer je deze nodig hebt. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in het kostenplaatje.”

Efficiënt huren

Het is iets wat Morcus namens Oxyma Group kan beamen. “Oxyma Group opereert onder andere onder de merknamen 2organize en InBetween Marketing Services. De bedrijven binnen Oxyma Group helpen organisaties bij het creëren van klantwaarde. Dat doen we door marketing- en salesprocessen te optimaliseren én uit te voeren. De laatste tijd nemen wij vanwege forse groei maandelijks tussen de vijf en tien nieuwe medewerkers aan. In totaal zijn er ongeveer 180 mensen in dienst. Ondanks die toename werken we nu toch op aanzienlijk minder vierkante meters en met minder werkplekken, door slim met ruimtes om te gaan. Sinds januari hebben we in HNK de beschikking over zo’n 2000 vierkante meter. Dat was eerst 35 procent meer.” Oxyma Group hoefde de verhuisdozen niet ver te vervoeren, want zij was al gevestigd aan het Vasteland. “Dat was echter in een pand met zwaar achterstallig onderhoud, waar we heel inefficiënt vier verdiepingen in beslag namen. Tot voor kort voelden wij ons daar echter comfortabel bij. Vergelijk het met een joggingpak met koffievlekken. Dat zit zo vertrouwd dat je het eigenlijk niet wil uittrekken.” Toch bleek dat uiteindelijk wel noodzakelijk. “Het ging steeds meer knellen op de werkplek, met irritaties over een niet goed werkende airco en een aftands trappenhuis tot gevolg. Klanten hebben het nooit ‘oude zooi’ genoemd, maar met terugwerkende kracht zie ik vanaf onze nieuwe locatie wel in dat we er stukken op vooruit zijn gegaan in uitstraling en faciliteiten. Het was een mooie, passende volgende stap. De joggingbroek is verruild voor een smart casual outfit.”

Landelijke dekking

In HNK Rotterdam staat de begane grond volledig ter beschikking van de werkende mens die niet plaatsgebonden is. Zij maken hier gebruik van individuele werkplekken en kunnen een beroep doen op de horecafaciliteiten van het Grand Café. Op de overige verdiepingen staat een andere manier van werken centraal, met modern werken als uitganspunt.

Bedrijven die voor meerdere jaren zijn neergestreken in HNK Rotterdam kunnen ook multifunctioneel en naar wens terecht in de algemene ruimten. Schop: “Ook kunnen organisaties bijvoorbeeld gebruik maken van de centrale receptie. Dat spaart weer kosten uit ten opzichte van het werken met een eigen receptioniste. Zijn er op een bepaalde dag bij een bedrijf meer mensen in huis dan gedacht, dan bieden de flexruimten uitkomst. Ook vergaderruimte is er volop.” Voor HNK-members zijn de tarieven voor zaalhuur extra voordelig. Niet alleen in Rotterdam, maar op alle HNK-locaties. Uiterwaal: “We hebben al een goede lijn te pakken in de Randstad en merken dat Rotterdamse ondernemers onze locaties in met name Den Haag en Utrecht steeds beter weten te vinden. Typerend voor HNK is dat iedere vestiging een duidelijk sociaal hart heeft. Dat maakt het laagdrempelig en creëert een open sfeer.” Het uitnodigen van relaties krijgt binnen HNK ook extra cachet, merkt Morcus. “In eerste instantie dachten wij door een verhuizing naar HNK geen kwaliteitsslag te maken. Dat was gebaseerd op de buitenkant van het gebouw. Toen we eenmaal voet over de drempel hadden gezet, veranderde het gevoel direct. Wanneer wij nu klanten uitnodigen, hebben we meteen iets moois om te laten zien en over te vertellen. Dat is toch een voordeel.” Schop: “Dat geldt voor grote bedrijven net zo goed als voor kleinere ondernemingen. Hier kan je met goed fatsoen klanten ontvangen in een eigentijdse, inspirerende en professionele omgeving.”

Langdurige klantrelaties aangaan

Op basis van gelijkwaardigheid een langdurige relatie met de klant aangaan, dat is wat NSI binnen het concept van HNK wil. Uiterwaal: “Traditionele verhuur zal altijd blijven bestaan, maar veel minder prominent. Het is ook eigenlijk niet meer van deze tijd. Het zijn onzekere economische tijden geweest voor het gros van de ondernemers en dat zal voorlopig ook zo blijven. Het is gewoon steeds lastiger te voorspellen hoe jouw business zich in de loop der jaren ontwikkelt. De schaalbaarheid binnen HNK ondervangt die onzekerheid perfect. Uitbreiding is te allen tijde mogelijk, maar een pas op de plaats ook. Bovendien ontmoet je binnen HNK dagelijks andere ondernemers, waardoor netwerken haast automatisch gaat.” Morcus merkt dat de verhuizing zijn medewerkers ook nieuwe energie heeft gegeven. “De omgeving is nieuw en inspirerend en dat zorgt voor een motiverende flow. Medewerkers laten merken dat ze trots zijn op ons nieuwe kantoor. De verhuizing is goed geweest voor het saamhorigheidsgevoel. Met elkaar hebben we in december bureaus in elkaar staan schroeven en vervolgens behoorlijk trots onze intrek genomen. In nog geen 15 jaar tijd zijn we van een kleine, startende club naar een professionele, florerende onderneming gegroeid met een werkplek die daarbij past.”

Interesse in huren of benieuwd naar de vergadermogelijkheden? Bel dan voor meer informatie naar 010-310 3000 of mail naar info@hnk.nl. Op www.hnk.nl zijn alle mogelijkheden binnen de formule ook terug te lezen.