Overig

Hogenbirk Bedrijfswagens

744

“Wij sleutelen tot 22.00 uur!“ Vakmanschap, ondernemerschap en kwaliteit zijn binnen Hogenbirk Bedrijfswagens de belangrijkste pijlers. Klanten kunnen bovendien altijd rekenen op een excellente service. Niet voor niets werd de bedrijfswagendealer al verschillende malen uitgeroepen tot beste Mercedes-Benz dealer op het gebied van klanttevredenheid. “Wij gaan altijd voor het rapportcijfer 10.”

Al twintig jaar is Hogenbirk Bedrijfswagens actief als enige pur sang Mercedes-Benz bedrijfswagendealer van Nederland. De vestigingen in Rotterdam en Dordrecht liggen strategisch aan respectievelijk de A15 en A16. Joost van Bruggen, commercieel manager fleets en Thijs Bakker, commercieel manager bestel-wagens, zijn beiden al geruime tijd werkzaam binnen het bedrijf. En dat is geen toeval, want verloop onder zowel de medewerkers als de relaties van het bedrijf is er nauwelijks. “Dat geeft aan dat trouw en loyaliteit bij ons hoog in het vaandel staan. Voor klanten is het prettig dat zij door de jaren heen zaken doen met bekende gezichten. Zij kopen geen bedrijfswagen bij een Mercedes-Benz dealer, maar bij Joost bijvoorbeeld. Dat maakt het veel persoonlijker,” legt Bakker uit. Binnen de organisatie zijn de lijnen altijd kort. Van Bruggen: “Onze dienstverlening is zo goed omdat wij uitgaan van een platte organisatie. De basis klopt. Onze bedrijven zijn laagdrempelig en zowel kleine ondernemers als multinationals voelen zich bij ons thuis doordat we ons eerst afvragen waarmee zij echt geholpen zijn.” Uit onderzoek van Mercedes-Benz Nederland blijkt dat Hogenbirk Bedrijfswagens voor zowel verkoop als after sales wordt aanbevolen door bijna 90 procent van haar relaties. “We merken inderdaad dat mond-tot-mond reclame veel voorkomt. Regelmatig stappen er nieuwe klanten binnen die enthousiaste verhalen hebben gehoord van bestaande relaties. Dat is een groot compliment,” vindt Bakker.

Meedenken met ondernemers
Aan de top blijven is vaak moeilijker dan er te komen. Dat onderkennen ook Van Bruggen en Bakker. “We zijn actief in het topsegment, dus ondernemers mogen terecht veel van ons product- en dienstaanbod verwachten. Het is aan ons om dat keer op keer waar te maken,” aldus Van Bruggen. “Wie kiest voor Mercedes-Benz en Hogenbirk Bedrijfswagens als dealer, kiest voor zekerheid en topkwaliteit.” Om de beste te blijven, zijn service en oplossingsgericht denken elke dag van doorslaggevend belang. “Een bestelwagen of truck verkopen kan iedereen, daarin zit niet de moeilijkheid. Het gaat om de serviceorganisatie eromheen en de waarde die je daarmee toevoegt aan de business van de klant. Een bedrijfswagen neemt een belangrijke plek in binnen veel organisaties. Als die stil komt te staan, kan de klant zijn werk niet doen. Onze service is er op afgestemd om ondernemers altijd mobiel te houden. Hogenbirk Bedrijfswagens denkt mee met ondernemers. Zo zijn werkplaatsen en magazijnen tot 22.00 uur geopend, zodat klanten de flexibiliteit hebben om ook ’s avonds een servicebeurt te laten verrichten en overdag hun eigen werk kunnen uitvoeren. Bovendien biedt de unieke avondopenstelling de gelegenheid om de regionale files vaker te vermijden.”

Citan, Vito en Sprinter
Het bestelwagenaanbod bestaat uit de Citan, de Vito en de nieuwe Sprinter. Van Bruggen: “De Citan heeft in zeer korte tijd een marktaandeel van 10 procent weten te bemachtigen, dus dit type bestelwagen staat echt op de kaart. De compacte stadsbesteller kenmerkt zich door kwaliteit en rijdynamiek, een zeer hoog veiligheidsniveau en een laag brandstofverbruik. De Vito is in de klasse van de middelgrote bestelwagens het topproduct en verkrijgbaar in diverse motorvarianten met aantrekkelijke optiepakketten. De nieuwe Sprinter is het vlaggenschip van de bestelwagens. Net als de andere twee modellen is deze ook verkrijgbaar als Blue-Efficiency Edition. Deze uitvoeringen verrijken de standaarduitvoering met diverse luxe en brandstof besparende opties tegen een beperkte meerprijs.” Maar natuurlijk kan er ook gekozen worden voor Used1; een gebruikte Mercedes-Benz bestelwagen met de zekerheden van een nieuw voertuig. “Dit is bijvoorbeeld een interessante optie voor ondernemers die direct willen rijden of nóg niet in een nieuwe bedrijfswagen willen investeren. Met Used1 profiteren ze toch van het sterke Mercedes-Benz merk en de hoogwaardige dienstverlening van Hogenbirk Bedrijfswagens.

One-stop-shop
Hogenbirk Bedrijfswagens is een one-stop-shop, waar onze relaties met plezier blijven komen. Thijs Bakker: “Wij zijn er voor reparaties, advisering, verkoop, schadeherstel, after sales, garantie, mobiliteit, verzekeringen en meer. De klant heeft één aanspreekpunt en weet waar hij aan toe is. Dat is wel zo overzichtelijk. Alles draait om langdurige relaties met klanten.” Total Cost of Ownership is het belangrijkste thema in Business-to-Business verkoop, stelt Thijs Bakker. “Voorheen keken klanten vaak alleen naar de aanschafprijs, de wegenbelasting en de verzekeringspremie. Bij de rekensom van Total Cost of Ownership kijk je echter ook naar zaken als de kosten per kilometer, de afschrijving, eventuele financieringskosten en onderhoud en reparatie. Het is onze taak om per specifieke situatie aan klanten inzichtelijk te maken op welke wijze zij op termijn het goedkoopste uit zijn. Een klant wil weten wat hij de komende vijf of zes jaar kwijt is. De lange termijn is belangrijker dan de waan van de dag. Hogenbirk Bedrijfswagens zet niet voor niets in op langdurige klantrelaties. Dat is de basis voor ons succes.”

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Kijk dan op www.hogenbirk-mb.nl/10redenen