Overig

Horecaondernemers in Westvoorne mogen terras vergroten

855

Horecaondernemers in Westvoorne die een aanvraag hebben ingediend bij de gemeente, mogen tijdelijk hun terras uitbreiden. De gemeente Westvoorne heeft eerder alle horecaondernemers een brief gestuurd met de oproep een aanvraag in te dienen. Tweeëntwintig horecaondernemingen hebben dit vervolgens gedaan. Vandaag kregen zij toestemming om hun terras te mogen vergroten. De tijdelijke verruiming geldt tot 31 oktober, het einde van het terrasseizoen. Ook rekent de gemeente geen legekosten voor de vergunningen.

De horecaondernemers moesten na het uitbreken van de coronacrisis hun onderneming sluiten. Vanaf 1 juni mogen zij hun deuren weer openen, mits er gereserveerd wordt en anderhalve meter afstand gehouden wordt. Ook geldt er een maximum van 30 gasten binnen. Dit geldt niet voor het terras. Met de verruiming wil de gemeente Westvoorne de horecaondernemers steunen in deze moeilijke tijd en ze de kans geven meer inkomsten te genereren. Bovendien is op een groter terras de anderhalve meter afstand tussen de tafels beter te realiseren.

Wethouder Lies van der Pol van de gemeente Westvoorne: “Ik ben blij dat we als gemeente onze horecaondernemers hiermee kunnen helpen. Het is een zware tijd geweest voor de horeca nadat ze per direct dicht moesten en zo lang dicht moesten blijven. Als gemeente willen we onze ondernemers daarom zoveel mogelijk helpen en steunen waar kan.”