Overig

IJzer

614

Zoals u wellicht al wel gemerkt hebt, sluit mijn column altijd een beetje aan op het thema dat de redactie voor de betreffende uitgave heeft gekozen. In dit geval zag ik ‘Bedrijfshuisvesting’ staan en kon ik een klein lachje toch niet onderdrukken. Dat is nogal een neerwaartse spiraal geweest de afgelopen jaren… voorzichtig uitgedrukt. Ik wilde er nog een grappige tekst achteraan zetten dat we heel veel ‘echo-fabrieken’ hebben staan inmiddels, maar ik word geacht het ook een beetje serieus aan te vliegen… dus hier komt ie:

Die lege kantoorpanden zijn enerzijds natuurlijk best triest als ze het gevolg zijn van een bedrijf dat inmiddels over de kop is. Maar anderzijds is er natuurlijk ook een nieuw fenomeen qua werken ingetreden . . . Het Nieuwe Werken. En als je daartoe overgaat, moet je de thematiek ‘bedrijfshuisvesting’ toch wel anders gaan bekijken. Want dan worden huiskamerbureaus, slaapkamers, de bank in de tuin en de ligstoel aan het zwembad op vakantie ineens dependances van uw bedrijf. En dan is het echt niet de bedoeling dat u daar een pand omheen gaat bouwen. Het enige dat daar nodig is, is een adequate verbinding en een (ICT-) infrastructuur die uw medewerkers in staat stellen zo te werken dat het lijkt of ze achter hun bureau zitten. Ze hoeven daarvoor niet meer naar ‘de zaak’ te komen. In die tijdelijke ‘huisvesting’ is de koffie vaak ook stukken beter . . . Natuurlijk zou ik nu een stukje reclame kunnen maken dat wij dat nou net heel goed kunnen, zo’n infrastructuur inrichten, maar ik ga al reclame maken in het volgende stukje . . . dus sla ik het hier even over.

Want, als u gaat verhuizen komt het moment dat de PABX (telefooncentrale) waarschijnlijk niet meer mee verhuisd gaat worden. Die mag bij het oud ijzer!

En dan . . . zullen er toch wel wat collega’s van mij met tranen in hun ogen bij de ijzerstort staan. Want daar gaat een hele grote bron van inkomsten! Check maar eens even of u er nog een onderhoudscontract op hebt zitten. Zo ja? Dat is echt een goudmijntje! (nee, niet voor u). De krengen zijn zo inflexibel en log als een dinosaurus, maar dus ook zo hardnekkig. Er kan weinig aan kapot en als dat toch eens gebeurt; niet nakijken maar gewoon printplaatje vervangen en klaar. Met de zekerheid dat u elke maand honderden euro’s aftikt voor deze ‘service’.

Wat dan? Al van managed voice gehoord? Sneller, beter, flexibeler . . . en ja hoor . . . goedkoper! Zonder investering in de volgende bak ijzer. Voor de kosten van een onderhoudscontract zit u waarschijnlijk weer ‘als nieuw’. Hoe dat dan werkt? Nou, bel ons maar, dan leggen we dat uit. Want dit was dat stukje reclame. Als u om bent na dat gesprek, kunnen we over de kiloprijs van ijzer op dit moment nog wel even onderhandelen . . .