Overig

Intermax Managed Hosting: Samen ontwikkelen we de perfecte ICT-mix

655

Intermax Managed Hosting is gespecialiseerd in het leveren van private, publieke en hybride hostingoplossingen, vanuit verschillende datacenters in Nederland en de public cloud. Ook voor advies over en het ontwerp van een optimale cloudarchitectuur zijn bedrijven aan het juiste adres bij het bedrijf. Algemeen directeur John T. Knieriem vertelt: “Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij relaties optimaal adviseren over de ideale combinatie van diensten. Samen ontwikkelen we de perfecte ICT-mix.”

“Het is people’s business, wat we doen”, vertelt Knieriem. “Bedrijven doen geen zaken met bedrijven, mensen doen zaken met mensen. Zonder goede medewerkers ben je nergens, en dat beseffen we ons maar al te goed. Iedereen bij Intermax is op zijn eigen manier nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied. Ook hebben we allemaal een constante behoefte onze kennis te delen. Dat vinden we leuk. Om dat zo te houden proberen we onze medewerkers op allerlei manieren te inspireren en te motiveren. Hun persoonlijke groei en ontwikkeling staan voorop. Daarom houden we met iedere medewerker elke zes maanden een ontwikkelingsgesprek, waarin we samen doelstellingen en drijfveren bespreken. We bieden trainingen aan die daarbij aansluiten, over uiteenlopende onderwerpen. Van timemanagement tot gespecialiseerde technische cursussen en communicatietrainingen. Prachtig om te zien hoe iemand zich dan kan ontwikkelen, dat vind ik zelf één van de mooiste aspecten van mijn werk.”

De mens achter de medewerker

Veel aandacht dus voor de mens achter de medewerker. Knieriem: “Die moet het ook gewoon naar zijn zin hebben, op het werk, maar ook in zijn persoonlijke leven. Begrip van het thuisfront is heel belangrijk, zeker bij ons bedrijf, waar mensen storingsdiensten lopen en dus ’s nachts uit hun bed kunnen worden gebeld. We proberen het thuisfront daarom zoveel mogelijk te betrekken bij wat we doen. We organiseren bijvoorbeeld familiedagen en houden familie- en vriendenavonden bij ons op kantoor, waar we iedereen die geïnteresseerd is rondleidingen geven en vertellen wat we doen. Die avonden zijn altijd drukbezocht.”

Optimale en unieke dienstverlening

Knieriem is ervan overtuigd dat deze menselijke benadering zorgt voor unieke en optimale dienstverlening. En die mening wordt gedeeld: The METISfiles, een toonaangevend onderzoeks- en consultancybureau voor de ICT-sector, nam Intermax onlangs op in de lijst van de 10 grootste onafhankelijke cloud en hostingproviders in Nederland. Daar mocht het bedrijf zich ook nog eens de oudste hostingprovider noemen: Intermax vierde in 2014 het 20-jarig bestaan. “Toen we begonnen waren we als internetbedrijf onderdeel van de nieuwe economie. Nu zijn we belangrijk voor de hele economie. Onderzoek van branchevereniging DHPA, in samenwerking met onderzoeksbureau Deloitte, laat zien dat de digitale infrastructuur, na Schiphol en de Rotterdamse haven, de derde mainport van Nederland is. Dat onderstreept het belang van ons werk. We zijn begonnen als all-in serviceprovider en hebben ons steeds meer gespecialiseerd. Managed hosting is nu onze kernactiviteit. Daar hebben we voor gekozen omdat we in wilden spelen op de vraag van bedrijven om het beheer van websites, servers of applicaties uit te besteden. Het wordt steeds lastiger voor bedrijven om de eigen ICT-verantwoordelijkheden te onderhouden. De gevolgen worden ook steeds omvangrijker. Als jouw applicatie er nu mee ophoudt, verlies je niet alleen omzet, maar loop je ook nog eens grote kans op imagoschade. Intermax neemt deze verantwoordelijkheden over. En mocht er toch iets zijn, dan zijn we 24 uur per dag bereikbaar. Support houdt immers niet op wanneer de werkdag eindigt. We zoeken ook actief de communicatie met onze klanten. Dat doen we omdat we geloven dat we ons werk alleen goed kunnen doen wanneer we precies weten wat er bij onze klanten, aan de andere kant van de spreekwoordelijke lijn, gebeurt. Daarom heeft iedere engineer hier het besef dat als hij zijn werk niet doet, er misschien wel ergens ziekenhuisapparatuur stopt, of een krant niet kan worden gedrukt.”

Unieke hosting-oplossingen

Knieriem: “De eisen van onze klanten zijn leidend voor de architectuur. We combineren vervolgens het beste van de publieke en private cloud tot een unieke hybrid cloud hostingoplossing. Vanuit de virtual en dedicated servers van de Intermax Secure Cloud kan eenvoudig tijdelijke extra capaciteit worden ingezet, en is het mogelijk flexibel op en af te schalen. Klanten kunnen zo snel nieuwe omgevingen opzetten die met hun business meegroeien, zonder rekening te hoeven houden met de levertijden van hardware. Ze betalen naar gebruik en besparen op die manier op hardware, stroom, (server)ruimte en licenties. Dankzij geografische loadbalancing en contentdistributie zijn hun websites en applicaties bovendien overal ter wereld optimaal beschikbaar. Ons doel is altijd ervoor te zorgen dat onze klanten zich kunnen richten op dat waar ze het beste in zijn: hun eigen core business. We verzorgen ook de monitoring en het beheer van al onze diensten – volledig cross cloud – en garanderen daarbij de beste dienstverlening, dag en nacht. Afspraken met onze klanten leggen we vast in een Service Level Agreement (SLA). Elke SLA is maatwerk, en wordt afgestemd op de specifieke situatie van een klant. Zo weten ze precies wat ze van ons mogen verwachten, en komen ze nooit voor verrassingen te staan.”

Betrouwbaarheid, transparantie en veiligheid

“Maar liefst 93 procent van de bedrijven dat te maken krijgt met een aanzienlijk dataverlies gaat binnen 5 jaar failliet”, vertelt Knieriem. “Een goed disaster recovery plan is dus heel belangrijk. Wij hebben in onze dienstverlening opgenomen dat virtuele cloudcapaciteit altijd over meerdere geografisch gescheiden datacentra wordt verdeeld. Bij uitval van een datacentrum wordt capaciteit daardoor automatisch en real-time overgenomen. Alle kritieke componenten van ons netwerk zijn bovendien minimaal dubbel, en vaak driedubbel uitgevoerd. Overigens vinden wij het veel belangrijker met klanten te bespreken wat we doen als het fout gaat. Daar zijn we eerlijk in: ook bij ons gaan er soms dingen stuk. En dan gaan we niet eerst nalezen wat onze verplichtingen zijn. Nee, dan gaan we direct rennen en vliegen om alles zo snel mogelijk weer werkend te krijgen.”

Betrouwbaarheid en transparantie staan dus voorop bij Intermax. Knieriem: “Dat zijn geen verkooppraatjes. We controleren onszelf, en we laten ons controleren. Op die manier kunnen we onze klanten garanties bieden. We zijn ISO27001, ISO9001, ISO14001 en NEN7510 gecertificeerd en bezitten de ISAE 3402 verklaring en de Digid TPM. Daarmee voldoen we aan internationale normen voor informatiebeveiliging, kwaliteitsmanagement en milieumanagement. Daarnaast verwelkomen we elk jaar zo’n 15 tot 20 auditoren van onze klanten.” Naast betrouwbaarheid en transparantie staat ook veiligheid bovenaan de agenda. “Er is een groeiend besef dat ook data in de cloud daadwerkelijk fysiek op een plek wordt opgeslagen, en niet ergens in de lucht ‘zweeft’. Daar kleven gevaren aan, want soms weet je niet wie er eventueel meekijkt. Wij hebben expliciet in onze missie opgenomen dat we waken over de privacy van onze klanten door hun bedrijfskritische gegevens, sites en applicaties optimaal te beschermen, waar dan ook ter wereld. We gebruiken daarvoor technieken van marktleiders als Fortinet, VM-ware vSphere en HP SAN. Security maatregelen hebben een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Voorheen werd pas actie ondernomen als het kwaad al was geschied. Nu wordt steeds meer vooraf nagedacht over preventie, onder andere door patronen te zoeken waarmee afwijkingen sneller worden herkend. Onze security dienstverlening speelt daarop in. We doen heel veel om ons securitybeleid actueel en relevant te houden. Intern screenen we bijvoorbeeld ons personeel zorgvuldig, houden we security awareness trainingen en zorgen we voor een beperkte toegang tot informatie. Daarnaast hebben we voor ieder project een uitgebreide vragenlijst die we samen met klanten invullen. Zo komen we te weten welke security-eisen er bestaan, of waar we extra over moeten nadenken bij het ontwerpen van een zeer veilige cloud-architectuur. We houden ook scherp in de gaten wat de wetgever verzint om onze privacy te beschermen of juist te ondermijnen. Zo zullen wij nooit adviseren medische gegevens buiten Nederland op te slaan. We mengen ons ook actief in de maatschappelijke discussie over privacyvraagstukken en veiligheid op internet. Daar hechten we veel waarde aan, want een veilig internet is voor ons allemaal van belang. Omdat we vinden dat daar een maatschappelijke taak voor ons is weggelegd, proberen we ons steentje bij te dragen aan het vergroten van de bewustwording over de groeiende invloed van internet. Onze boodschap proberen we altijd helder uiteen te zetten, en te voorzien van een helder en betrokken standpunt, én een oplossing. Het zijn zaken waar zowel wij zelf als onze klanten dagelijks mee te maken hebben, en die ons daarom ook aan het hart gaan.”