Overig

iOS9 Vol innovatie om productiviteit te verhogen

578

 

Op maandag 8 juni was het zover, Apple presenteerde de nieuwste versie van iOS (mobiel besturingssysteem voor iPhone en iPad). Met de presentatie van iOS 9 zijn veel noviteiten uit de doeken gedaan die de productiviteit verhogen.

Een voorbeeld van één van die nieuwe functies is de News-app. Alle artikelen die je wilt lezen worden in News-app verzameld en zijn afkomstig van gerenommeerde nieuwsbronnen en op basis van de onderwerpen die je het meest interessant vindt. Daarbij is Notities nu nog krachtiger en biedt het de mogelijkheid belangrijke items in je notities op te nemen, zoals Safari-links of een adres uit Kaarten. Je kunt ook snel een schets maken met je vinger, gemakkelijk actielijstjes maken of direct vanuit een notitie een foto nemen met de ingebouwde camera.

Multitasking in twee apps tegelijk is op de iPad ook mogelijk door de Slide Over-weergave. Met een tikje ga je naar de gesplitste schermweergave, zodat je in twee apps naast elkaar kunt werken. En met Picture-in-picture kun je verder gaan met een FaceTime-gesprek terwijl je andere apps gebruikt om bijvoorbeeld direct mee te lezen of notities te maken.

Naast deze functies biedt iOS 9 nog veel meer innovatieve ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan ov-reisinformatie in Kaarten en de mogelijkheid tot het uitvoeren van uitgebreidere zoekopdrachten. Naar verwachting stelt Apple iOS 9 en de daarbij behorende nieuwe functies in het najaar gratis beschikbaar.

Wil je meer uitleg of informatie over hoe de nieuwe functies van iOS 9 inzetbaar zijn in jouw organisatie? Amac geeft trainingen op maat en heeft alle kennis in huis voor de ondersteuning bij de implementatie en upgrading naar het nieuwe besturingssysteem.

– Lennard Piket