Overig

Jan Kuipers en Hans de Koning ondernemers van het jaar

431

ZZP’er Jan Kuipers en topondernemer Hans de Koning zijn Capelse ondernemers van het jaar. Zij ontvingen woensdagavond deze prijs uit handen van burgemeester Frank Koen. Dit gebeurde in het Isala Theater tijdens een speciale Thematerbijeenkomst. De Ondernemer van het Jaar is een jaar lang ambassadeur voor het Capelse bedrijfsleven.

Presenteren
De prijs voor de beste ondernemer stond dit jaar in het teken van de  ZZP’er. Net als vorig jaar selecteerde de jury vijf kandidaten, die zich op de finaleavond mochten presenteren op de planken van het Isala Theater. Daarna wees de jury de winnaar van de Capelse ondernemersprijs voor succesvolle zzp-ers aan. Het werd Jan Kuipers met zijn beveiligingsbedrijf  Q-vario.

Oevreprijs
De Oeuvreprijs voor Capelse topondernemers ging naar Hans de Koning van Automobielbedrijf De Koning – Audi/VW. De gedachte achter deze Oevreprijs is dat Capelle een groot aantal bedrijven kent dat al generatie op generatie bestaat en naast werkgelegenheid ook op andere wijzen een bijdrage levert aan de samenleving. Deze prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt door burgemeester Frank Koen.

Waardering
De Capelse ondernemersprijzen, een initiatief van de gemeente, werden voor de vierde keer uitgereikt. Het college onderstreept hiermee zijn waardering voor Capelse ondernemers en wil inspirerend ondernemerschap extra onder de aandacht brengen. De jury werd geleid door prof. dr. Roy Thurik van de Erasmus Universiteit. De prijs bestaat uit een bronzen kunstwerk van de hand van kunstenaar Frans van Straaten uit Capelle aan den IJssel. Alles over de over Capelse Ondernemer van het Jaarprijs, waaronder presentatiefilmpjes van de kandidaten, staat op www.covhj.nl.