Overig

Jan Peter Balkenende winnaar Rijnmond BUSINESS Influential Award 2014

853

Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende is door de lezers van zakenmagazine Rijnmond BUSINESS uitgeroepen tot meest invloedrijke Rijnmondenaar van 2014.

Het onderzoek onder de lezers en Vrienden van Rijnmond BUSINESS heeft eind 2014 plaatsgevonden. De lezers konden tot eind van het jaar een stem uitbrengen op vijf personen. De naam van Jan Peter Balkenende kwam niet alleen het vaakst voor op de lijstjes van de inzenders, maar hij stond ook het meest op plaats een of twee. De uitreiking van de Award, die bestaat uit een door Glasgeschenken Gouda vervaardigde sculptuur, vond tijdens de tweede dag van het netwerkevent People’s Business in Beurs WRC plaats. Balkenende is hiermee de tiende winnaar van de door dit magazine in het leven geroepen prijs. Eerdere winnaars zijn: Wim van Sluis, Ivo Opstelten, Jules Deelder, Jos van der Vegt, Leontien Zijlaard – van Moorsel, Coert Beerman, Herman den Blijker, Ahmed Aboutaleb en Peter Goedvolk. Laatstgenoemde reikte namens Rijnmond BUSINESS de Award uit aan Jan Peter Balkenende. De presentatie van de uitreiking was in handen van Jan Dirk Stouten, die voorafgaand aan de uitreiking nog een verrassing in petto had voor Rijnmond BUSINESS uitgever Kees van ’t Zelfde. Op initiatief van Rob Tol van Tol Marketing & Communicatie had een aantal ondernemers het idee opgevat om de uitgever van dit blad eens in het zonnetje te zetten vanwege zijn activiteiten. Kees van ‘t Zelfde bleek bijzonder verrast en fluisterde Jan Dirk Stouten in het oor: ‘ wil je je wel aan het draaiboek houden Jan Dirk. Dit hebben wij er niet in staan!’. Peter Goedvolk ging nog in op vragen van Jan Dirk Stouten over de prijs. Wat het voor hem heeft betekend het afgelopen jaar en met welke nieuwe activiteiten hij bezig is. Goedvolk prees Jan Peter Balkenende voor alles wat hij heeft gedaan en nog steeds doet en dat wordt niet alleen door hem maar ook door de lezers van Rijnmond BUSINESS onderkent.

Jan Peter Balkenende na de prijs enthousiast in ontvangst en gaf in zijn dankwoord aan dat de regionale economie enorm belangrijk is voor Rotterdam. Maar ook voor de regio en voor geheel Nederland. Het midden- en kleinbedrijf speelt hierbij een eminente rol. Kleine bedrijven kunnen groeien, zorgen voor werkgelegenheid, zijn vaak innoverend en kunnen de grote bedrijven van de toekomst worden. Hij bedankte de lezers voor hun stem en wenste alle deelnemers en bezoekers aan de beurs People’s Business nog een succesvolle tweede dag van dit event. Vervolgens nam hij van de vele aanwezige prominenten, waaronder een aantal eerdere winnaars, de felicitaties in ontvangst.