Overig

La Mer zorgt voor modieuze, orthopedische schoenen

1090
La Mer zorgt voor modieuze, orthopedische schoenen

Doemen de woorden lomp, vierkant, zwart en lelijk op bij de gedachte aan orthopedische schoenen? Een bezoek aan La Mer neemt alle vooroordelen weg. Aan de Kortekade in Rotterdam werken uitsluitend vaklieden, die functionaliteit en comfort koppelen aan een fraai uiterlijk van de schoen.

Volgens eigenaar Mauritz Vlot reageren nieuwe klanten na een eerste kennismaking vaak blij verrast op alle mogelijkheden. “Niet iedereen is ervan op de hoogte dat er ook mooie, orthopedische schoenen worden gemaakt. Bij La Mer staat persoonlijke aandacht voorop. Mensen functioneel, comfortabel en esthetisch verantwoord laten bewegen richting de toekomst; dat is onze visie. Men kan bij ons terecht voor vrijblijvend advies over alle loop- en/of voetklachten.” De diversiteit aan voetaandoeningen en loopproblemen is aanzienlijk en kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van diabetes of reuma. “Het belang van het juiste schoeisel aanmeten is groot. Wij betekenen wezenlijk iets voor onze klanten. Wanneer de pijn zakt, gaan zij er qua activiteit op vooruit. Dan kunnen ze weer vrij bewegen.” Er wordt dan ook veel aandacht besteedt aan het geven van functioneel advies. Het esthetische gedeelte gaat altijd in overleg. “Soms kunnen klanten door voetproblemen hun favoriete paar niet meer dragen. Wij zijn dan in staat om dat model als orthopedische schoen na te maken. Struisvogelleer, roggenleer, brulkikkerleer of slangenleer; bij La Mer werken we met de meest uiteenlopende, luxe materialen. Ook met canvas of linnen kunnen we uit de voeten. Alles is mogelijk.” Omdat het gehele productieproces in het atelier achter de zaak plaatsvindt, zijn de lijnen immer kort. “We houden alles graag in eigen hand, want dan weten we zeker dat de kwaliteit is gewaarborgd. Ons ambacht is een oud vakmanschap. Dat houdt La Mer in ere.” Naast modieuze, orthopedische schoenen bestaat het dienstenaanbod ook uit semi-orthopedisch schoeisel, comfortschoenen, voorzieningen aan confectieschoenen en het maken van steunzolen, sportinlays en supplementen. “In schoenen van bijvoorbeeld Greve of Van Bommel kunnen wij steunzolen uitstekend inpassen, zodat men zijn of haar lievelingsmodel kan blijven dragen.” Het onderhouden van al dat moois is eveneens van belang. “Wij adviseren het gebruik van cederhouten schoenspanners. Het neemt transpiratievocht op en spant het overleer op de juiste manier. Mooi gepoetste schoenen doen ook veel voor het totaalplaatje. Bovendien kunnen klanten voor reparaties eveneens bij La Mer terecht.”

La Mer is een erkend leverancier voor alle ziektekostenverzekeraars. Benieuwd wat La Mer voor u kan betekenen? Neem dan een kijkje op www.la-merorthopedie.nl of bel voor een vrijblijvende afspraak 010-49 80 007.