Transport & Logistiek

Logistieke efficiency. Hoe houden we Rotterdam bereikbaar én leefbaar?

273

Sinds 2015 verbindt, inspireert, informeert en adviseert Logistiek010 bedrijven die een bijdrage willen leveren aan duurzame oplossingen om de leefbaarheid in Rotterdam te verbeteren. Overheid, kennisinstituten en bedrijfsleven werken hiervoor al bijna 4 jaar samen aan duurzame oplossingen die voor iedere ondernemer haalbaar is. Op 11 april is de volgende bijeenkomst Logistiek010 rondom de Stedelijke logistiek in Rotterdam.

Na eerdere succesvolle edities nodigen Transport en Logistiek Nederland (TLN), evofenedex, De Verkeersonderneming, MRDH en gemeente Rotterdam opnieuw transporteurs, logistieke dienstverleners, verladers, winkeliers en overheden uit om ervaringen te delen over de mogelijkheden omtrent de logistiek in Rotterdam. Stedelijke logistiek is een zaak van ons allen. Samen kunnen we verandering en een efficiënte logistiek realiseren. We weten elkaar nu te vinden, en laten elkaar niet meer los. Zo kunnen we samen werken aan nieuwe oplossingen.”

U komt toch ook? Aanmelden kan door een mail te sturen naar: logistiek010@rotterdam.nl

Programma

Welkom
Om 14.00 uur welkom en opening door dagvoorzitter Jean Paul Andela, gemeente Rotterdam. Hij gaat in op het thema “Logistieke efficiency – nieuwe manieren” en bespreekt wat de komende jaren op de kalender 2019-2025 staat, welke stappen worden genomen.

Keynote speakers
Wederom hebben we twee interessante sprekers:
Rogier Havelaar, Directeur Stadslogistiek PostNL. Hij is verantwoordelijk voor de verduurzaming van logistiek in de binnensteden van Nederland. Of het nou een brief is of een pallet: alle post, pakketten en goederen moeten allemaal op een verantwoorde manier de stad in én uit. Door de toenemende drukte in de stad moeten we nadenken over slimme en efficiënte stedelijke distributie. Maar wat komt daar nou allemaal bij kijken? En, hoe kunnen we Stadslogistiek verder opschalen? In deze keynote zal Rogier zijn visie van een efficiënte stedelijke distributie delen.

Ir. Frank Rieck is sinds 2004 werkzaam als lector Future Mobility bij Hogeschool Rotterdam bij het Kenniscentrum Duurzame HavenStad. Future Mobility betekent in ons land en voornamelijk in Rotterdam personen- en goederenvervoer in een ‘urban’ omgeving. Het onderzoeksdomein Future Mobility, Groene transport onderzoekt in dit kader de mogelijkheden van elektrische stadsmobiliteit en levert zo een bijdrage aan een stillere, schonere en energiezuinige regio. Ir. Frank Rieck is vanuit zijn lectoraat betrokken bij zowel landelijke als internationale samenwerkingen op het gebied van Smart e-Mobility.

Workshops
Na het plenaire gedeelte is er een workshopronde. Deelname is mogelijk aan 1 van de 4 workshops:

– Best Practices in stadsdistributie;

– Duurzaam bezorgen via een stadshub, iets voor mij?;

– Bouwlogistiek: efficiënt, slim en duurzaam de stad in;

– Drones in the City project

Tijdens de interactieve workshops wordt kennis gedeeld en wordt men uitgedaagd om oplossingen omtrent efficiëntere logistiek en verduurzaming aan te dragen.

Meer informatie over de workshops vindt u op: https://www.logistiek010.nl/nl/Kennis/Inspirerende-bijeenkomst-Logistiek-010-11-april-2019-813

Weerzien & Netwerk
Tijdens dit event is er een infomarkt. Hier kunt u de hele middag terecht voor informatie. Aan het einde van de middag is er voldoende ruimte om vakgenoten te ontmoeten tijdens de afsluitende netwerkborrel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here