Overig

Drie topvrouwen toegevoegd aan Raad van Toezicht

1789
Drie topvrouwen toegevoegd aan Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van het Maritiem Museum Rotterdam is per 15 maart deels vernieuwd met de komst van drie nieuwe topvrouwen uit de culturele, financiële en onderwijssector. Met de komst van deze nieuwe leden weet het museum zich verzekerd van een ervaren Raad van Toezicht met meer vrouwen in het bestuur en een breder maatschappelijk profiel.

Drie nieuwe topvrouwen uit de culturele, financiële en onderwijssector
De nieuwe leden van de Raad van Toezicht zijn Madelon Bangma (45 jaar), partner bij Ernst & Young accountants en o.a. lid van de advisory board van PortXL (eerste World Port & Maritime Accelerator). Gyzlene Kramer-Zeroual (36 jaar) is Programmamanager Strategie en externe betrekkingen bij Albeda een onderwijsinstelling voor MBO onderwijs in Rotterdam en de regio, daarnaast is zij lid Raad van Toezicht bij CVO, een grote onderwijsinstelling in het voortgezet onderwijs in Rotterdam en regio. Janelle Moerman (46 jaar) is directeur Museum Prinsenhof Delft waar zij de inhoudelijke visie voor het museum realiseerde en de doorontwikkeling van de organisatie, programmering en cultureel ondernemerschap. 

“Het Maritiem Museum is volop in ontwikkeling, we werken aan een nieuwe entreehal, nieuwe voor publiek toegankelijke maritieme werkplaatsen in een nieuw paviljoen in de Leuvehaven en de verdere ontwikkeling van de museumhaven tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek in de binnenstad. Wij zijn trots op wat de afgelopen jaren is bereikt en we zijn ervan overtuigd dat we onze ambitieuze toekomstplannen met de komst van Madelon Bangma-Tjaden, Gyzlene Kramer-Zeroual en Janelle Moerman als nieuwe leden van de Raad van Toezicht verder kunnen realiseren.”
Roland Pechtold, Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Maritiem Museum

De drie nieuwe leden completeren het toezichtorgaan, dat verder bestaat uit voorzitter Roland Pechtold, Haco van der Houven van Oordt, Renée Magendans (later dit jaar uittredend) en René de Vries. De Raad van Toezicht ziet toe op het beleid van de directie en staat de directie terzijde met advies.

Breder maatschappelijk profiel
Sinds 2017 is de Wet streefcijfer evenwichtige zetelverdeling mannen en vrouwen in bestuur van kracht voor grote Nederlandse bedrijven. Een minimum zetelverdeling van 30% is daarbij de doelstelling. Het Maritiem Museum heeft met de komst van drie extra topvrouwen momenteel vier vrouwen en drie mannen in de Raad van Toezicht en overstijgt daarmee het streefcijfer. Het Maritiem Museum Rotterdam hecht veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit en wil een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Kijk voor meer informatie op de website:  https://www.maritiemmuseum.nl/wie-we-zijn