Overig

Luxor Theater Rotterdam vanaf 1 juli weer geopend

1336

Het Luxor Theater opent vanaf 1 juli weer haar deuren voor (zakelijke) evenementen tot maximaal honderd gasten. Theatervoorstellingen kunnen weer worden gespeeld zodra het theater meer dan vierhonderd gasten mag ontvangen. Voor dit scenario liggen plannen klaar die direct kunnen worden uitgevoerd na verruiming van de overheidsmaatregelen.  

Met twee grote zalen – het oude Luxor telt 900 stoelen, het nieuwe Luxor 1.500 stoelen – kan Luxor haar honderd gasten zeer comfortabel ontvangen en de 1,5 meter afstand garanderen. De protocollen zijn klaar en op 1 juli zijn alle voorzorgsmaatregelen genomen, getest en klaar voor gebruik. Omdat het Rotterdamse theater vooral op eigen inkomsten draait, zal het niet rendabel zijn de deuren te openen voor dertig of honderd personen.  

Nieuw concept 

Wanneer het kabinet besluit dat theaters en andere locaties meer bezoekers mogen ontvangen, presenteert Luxor een uniek concept: een podium uitgebouwd tot in de zaal waar vierhonderd gasten plaats kunnen nemen aan tafeltjes, en op vaste stoelen in het achterste gedeelte van de zaal van het nieuwe Luxor Theater. Dit concept waarborgt het intieme theatergevoel en geeft de bezoeker een unieke theaterbeleving.  

Luxor hoopt dat het kabinet snel zal besluiten de maatregelen voor theaters verder te versoepelen, totdat uiteindelijk weer het normale aantal van 2.400 bezoekers per avond de twee theaters kan bezoeken. 

Evenementen in Luxor 

De zalen van het Luxor Theater lenen zich zeer goed voor evenementen tot honderd personen. In juli vinden in het nieuwe Luxor Theater optredens van SKVR-klassen (zonder publiek) en diploma-uitreikingen van de leerlingen van het Emmauscollege (met ouders) plaats. In juli en augustus is er nog genoeg ruimte voor bijvoorbeeld diploma-uitreikingen, bedrijfspresentaties, (tv)opnames, maar ook voor uitvaarten, die ruimte nodig hebben voor maximaal honderd personen. Daarnaast stelt Luxor haar zalen beschikbaar voor een aantal eindmusicals van groep 8.  

Bedrijven, scholen en andere geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de afdeling events van het Luxor Theater via zakelijk@luxortheater.nl. Meer informatie op www.luxortheater.nl/zakelijk