Overig

Met een BMW Cabrio langs de kust

522

Een mooiere dag hadden ze er niet voor kunnen uitkiezen: Desiree Lobs, mede-eigenaar van Het Stylinghuys in Brielle en Marc Noyons, directeur van lokale leasemaatschappij ProMobility. Op uitnodiging van Rijnmond Business mochten zij een prachtige BMW 220D Cabrio testen die beschikbaar was gesteld door F. Breeman BMW. De opdracht was eenvoudig: bezoek met de BMW Cabrio de kustplaatsen van Voorne-Putten en Goeree Overflakkee en ervaar het ultime cabrio-rijden.

Het startpunt van deze zonovergoten dag was de prachtige nieuwe winkel van Het Stylinghuys in Brielle, die Desiree Lobs en Petra Holtkamp in Mei van dit jaar openden. “De vorige winkel, een paar deuren verderop, was simpelweg te klein om aan de behoefte van onze groeiende klantenkring te voldoen”, aldus Desiree. “In onze nieuwe winkel kunnen we veel meer laten zien. Omdat onze oorsprong ligt bij interieurstyling en verkoopstyling zien wij veel verschillende interieurstijlen bij onze klanten thuis. Deze verschillende stijlen vind je terug in onze winkel”

Desiree en Petra rijden allebei een auto die zij leasen bij ProMobility, dus toen Marc Noyons het verzoek kreeg om een BMW Cabrio te testen, moest hij gelijk aan Desiree denken. Zij rijdt immers een Fiat 500 Cabrio, die link was snel gelegd. Wordt de BMW 2-serie Cabrio de volgende auto die Desiree bij ProMobility gaat leasen?

Oostvoorne

De eerste kustplaats die wordt aangedaan, is Oostvoorne.  De BMW 220D rijdt fantastisch. Hij is een stuk volwassener dan zijn voorganger, de 1-serie Cabrio. Een volwaardige 4 zits cabrio, die met 190 pk, gecombineerd met de achttraps automaat, een genot is om in te rijden. En voor de zakelijke rijder ook nog eens leverbaar met een aantrekkelijke 20 procent bijtelling. De 2-Serie Cabrio is voorzien van een stoffen kap, die je ook tijdens het rijden kunt openen en sluiten, mits je niet harder dan 50 km/u rijdt. “Jammer dat we het Autostrand niet op kunnen, want ik had wel even willen driften met deze achterwielaandrijver!” lacht Desiree.

Rockanje

Na Oostvoorne stuurde Desiree de 2-serie Cabrio door de prachtige bossen en bochtige binnenwegen naar het strand van Rockanje, voor velen dé kustplaats van Voorne Putten met zijn vele beachclubs. Als je het ruime parkeerterrein van de eerste slag oprijdt, voelt dat altijd alsof je op vakantie bent.

Ouddorp

Dat vakantiegevoel houdt nog even aan als de tocht wordt voortgezet richting Ouddorp. Marc neemt het stuur over en op de Haringvlietsluis kan voor het eerst het gaspedaal dieper ingetrapt worden. Met het optionele windscherm uitgeklapt, is het ook boven de 100 km/u zeer comfortabel vertoeven in de 2-Serie Cabrio en kunnen Desiree en Marc rustig praten: beiden ondernemen zij op het eiland Voorne Putten, beiden richten zij zich op de lokale markt en beiden zijn zij succesvol in branches die het ogenschijnlijk moeilijk hebben. “Het is mooi om te zien dat wij in compleet verschillende branches actief zijn en dat wij toch heel veel overeenkomsten hebben” zegt Marc. “Als je als kleine partij opereert in een markt die gedomineerd wordt door onpersoonlijke grote spelers en internetaanbieders, dan moet je het verschil maken met aandacht, service, kennis en persoonlijke betrokkenheid. En dat vind je zowel bij Het Stylinghuys als bij ProMobility. Men is niet meer gewend om service te ervaren, er vindt een steeds verdere oppervlakkigheid plaats, dus je kunt je onderscheiden door er écht voor de klant te zijn als hij of zij je nodig heeft.” En daarin zijn Het Stylinghuys en ProMobility beiden succesvol.

Als de prachtige duinen van de kust bij Ouddorp bekeken worden, beseffen Desiree en Marc nog maar eens in wat voor mooie omgeving wij met elkaar wonen. Zoveel natuurschoon op nog geen half uurtje rijden. Daar wordt je toch gelukkig van!

Eindpunt: de Brouwersdam

Het eindpunt van de cabriotocht is de Brouwersdam. Vele tientallen, veelal Duitse campers staan zij aan zij geparkeerd, boven de duinen is het een kleurrijke wirwar van vliegers van Kitesurfers. Het vakantiegevoel is compleet. De BMW 220D Cabrio wordt geparkeerd en binnen een paar seconden is de stoffen kap gesloten. Ook op dit punt is deze auto met vlag en wimpel geslaagd. De lunch wordt genuttigd bij beachclub Natural High, tijd voor evaluatie. Is de 2-serie cabrio een winner? Dat is ‘ie zeker. Zijn er minpunten te noemen? Eigenlijk niet: een zeer comfortabele ruime en toch compacte 4 zits cabrio met geweldigde rij-eigenschappen. En omdat deze versie beschikt over een zuinige dieselmotor met lage CO2 uitstoot, is er slechts een paar liter brandstof verbruikt. Een aanrader dus, te koop bij F. Breeman BMW in Rotterdam.