Dienstverlening

Navigeren in de mist

1480

Het aan het Vasteland in Rotterdam gevestigde upUco dat gespecialiseerd is in persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling, organisatieontwikkeling en talentontwikkeling was begin april initiatiefnemer van het project ‘Samen sterker uit de crisis. Terwijl de Corona crisis heel Nederland en de rest van de wereld in zijn greep had begon een select gezelschap van Rotterdamse ondernemers en managers uit verschillende branches aan virtuele sessies. Daarbij werden actuele thema’s besproken en kennis en ervaringen gedeeld, en tevens ‘key learnings’ opgezet.

Nathalie van Huet, een van de directieleden van AGIN Timmermans was niet alleen vaste deelnemer aan de sessies, maar bovendien gastspreker. Om het succes van wat als een experiment begon te vieren, organiseerden upUco en AGIN Timmermans, samen met Your Change Company een fysiek eind-event. AGIN Timmermans is in 1976 opgericht als familiebedrijf en heeft vestigingen in Rotterdam, Tilburg en Bergen op Zoom. AGIN Timmermans is gerechtsdeurwaarder en incassospecialist en werkt met ervaren en gedreven medewerkers aan een resultaatgerichte aanpak, mét oog voor de schuldenaar, de klant-debiteur. Your Change Company heeft een fraaie ‘stal’ aan trainers en coaches gespecialiseerd in verandermanagement en persoonlijke verander/ontwikkeltrajecten en biedt de helpende hand om organisaties door deze roerige tijden te begeleiden.

Naast de deelnemers aan de sessies werden tevens een aantal relaties en Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport, als gastspreker uitgenodigd. Geheel volgens de 1,5 meter regel en RIVM richtlijnen ontrolde zich, in een geweldige sfeer, een boeiend programma.   

Na het welkomstwoord van Nathalie van Huet was het woord aan Tjeerdo de Moor van upUco. Hij vertelde in het kort over het initiatief en legde de link ‘Ondernemen is Topsport, waarna hij gastspreker Peter Blangé uitnodigde om iets te vertellen over zijn eigen ontwikkeling, die van zijn organisatie en de uitdagingen waarmee hij en Rotterdam Topsport te maken heeft in deze lastige tijden.

Peter Blangé vertelde enerzijds over zijn rijke ervaringen die hij als topsporter heeft opgedaan, maar ook over de uitdagingen en dilemma’s waar hij en zijn team mee te maken heeft gehad en nog mee te maken heeft. ‘Ik vertel open en eerlijk hoe het is en hoe we ervoor staan. Als ik iets niet weet dan zeg ik dat ook. Ik hang dan niet zomaar een verhaaltje op. Dat krijg je namelijk later altijd op je bordje terug. Maar het voelt af en toe wel als navigeren in de mist en dat is natuurlijk lastig. Er gebeuren dingen die wij helaas niet kunnen beïnvloeden. Maar waar we wel grip op hebben daar zijn we zuinig en secuur op.’     

Inmiddels brak voorzichtig de zon door aan de Veerhaven in Rotterdam en was het tijd om het glas te heffen op het succes van de bijeenkomsten, de versoepelingen en op de kracht van het inter-organisatieleren.


Tot slot werd er volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met de TalentConnect sloep de Veerhaven en de Maas te verkennen. Stuurman Rob Goldewijk, partner van upUco, navigeerde zijn sloep niet alleen vaardig door de haven en over de Maas, maar verraste de deelnemers ook nog eens met zijn kennis over Rotterdam en een surprise aan het eind van de vaartocht.

Fotografie: Mladen Pikulic