Overig

Nieuwe eigenaar voor Wijnhandel Bas Baan

619

Eind september heropende wijnhandel Bas Baan in Zwijndrecht de deuren van een geheel vernieuwde winkel. Maar er is meer nieuw, Stefan Nijsink heeft 17 augustus de bekende wijnhandel overgenomen. Beleving en kwaliteit; dat zijn de kernwoorden van de nieuwe eigenaar.

De verbouwing is grondig aangepakt in de wijnhandel aan de Prins Bernhardstraat. Eigenaar Stefan Nijsink gaat samen met vinoloog Kees Schellevis de zaak bemannen. “Het is een prachtige winkel geworden van ruim 180 m2. Wij kunnen hier volop onze passie gaan uitleven. Door de ruime en toegankelijke presentatiemogelijkheden kunnen onze klanten in alle rust kijken en proeven,” zegt Nijsink met de nodige trots. Zijn rechterhand Kees Schellevis wordt de shopmanager van de heropende wijnhandel. “Kees is vinoloog en een groot en gepassioneerd wijnkenner. Hij kan geïnteresseerde klanten op uitstekende wijze adviseren over wat wij te bieden hebben.” Een bezoek aan de wijnhandel moet volgens beide heren een beleving op zich worden. Schellevis: “Wij zijn zeker geen flessenwinkel. Bij ons kun je rustig en in een fijne atmosfeer kennis maken met wijn en gedestilleerd. Wij zorgen voor een kopje Illy koffie en er staan altijd flessen open om te proeven en te keuren. Kortom, wij streven naar een toegankelijke wijnhandel waar een ieder zich welkom voelt.” In de wijnhandel was ooit een bank gevestigd. De enorme kluis is omgebouwd tot een geklimatiseerde ruimte met ‘wijnkluisjes’ waar wijnen op de juiste temperatuur en onder ideale omstandigheden bewaard kunnen blijven. Een speciale service voor klanten, die hun gekochte wijnen in een eigen kluisje kunnen bewaren en ophalen wanneer zij dat willen.

Moët Hennessy

Bijzonder is ook dat wijnhandel Bas Baan door Moët Hennessy Nederland als exclusief verkooppunt en partner voor de regio is aangemerkt. “Daar zijn we trots op,”zegt Nijsink. “Wij voeren van dit wereldbekende huis onder andere de merken Moët & Chandon, Dom Pérignon, Krug, Veuve Clicquot, Cheval des Andes, Terrazas de los Andes en andere wijnen, whisky’s, champagnes en niet te vergeten de Hennessey cognacs. Maar denk nu niet dat we alleen maar luxe merken verkopen, wij hebben voor elk budget goede wijnen in huis.”

Zakelijke markt

Ook voor de zakelijke markt ziet Nijsink de nodige perspectieven. Wijnhandel Bas Baan heeft al een goede naam en voorziet bedrijven van de nodige wijnpakketten. “Daar gaan wij zeker mee door, sterker nog, wij gaan dit verder uit breiden. Zo lenen champagnes, cognacs, whisky’s en wijnen zich uitstekend als presentje of als relatiegeschenk. Daarbij gaan wij ons manifesteren bij netwerkbijeenkomsten en gaan we wijnproeverijen organiseren. Dat kunnen we zowel op locatie als uiteraard hier in onze eigen winkel. Kees is een grootmeester in het verzorgen van verrassende proeverijen,” zegt Nijsink enthousiast

Michellinsterrenchefs

In de wijnhandel is ook plek ingeruimd voor olijfolie van het merk Valderrama. Dat lijkt een vreemde eend in de bijt, maar zegt Stefan Nijsink: “Eigenlijk is het niet zo verwonderlijk. Valderrama is een perfecte olijfolie uit Spanje. Vele topchefs en Michellinchefs uit Nederland en België gebruiken deze olijfolie in hun gerechten en bij heerlijke gerechten behoren weer goede wijnen. Overigens, recepten met suggesties voor wijnen kun je ook bij ons verkrijgen.”