Overig

“Ondernemen met tegenwind & Ondernemersprijs“

698

Allemaal winnaars, dat was op 4 juli het resultaat van de 27ste THEMATER-avond in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Twee sprongen eruit omdat zij de Capelse Ondernemersprijs 2012 kregen uitgereikt. Maar de dik vierhonderd overigen kregen als winst een zeer informatieve, inspirerende avond waar de mogelijkheden om te netwerken uitbundig werden gebruikt.

Hoogtepunt van deze aangepaste THEMATER was het openen van de gouden enveloppen door de Capelse burgemeester Frank Koen. Voor de pauze kwam daaruit de naam tevoorschijn van de lokale winnaar van de Capelse Ondernemersprijs: Robbert-Jan Bruins, die van zijn C1000-supermarkt een ‘superbuurtsuper’ heeft weten te maken, aldus de burgemeester. Met heel veel positieve aandacht voor klanten én personeel bleef hij net even voor op mede-kandidaat Gert Stubbe van Nic Visser Kantoorwereld.

Later op de avond werd de regionale Ondernemersprijs uitgereikt. Hier trok John van Kralingen van Compair aan het langste eind met de creatieve, op netwerken gebaseerde manier waarop hij zijn bedrijf in airconditioning groot heeft gemaakt. Ook hier kreeg de concurrent minstens zoveel lof toegezwaaid: Teuni van Wijngaarden, als sociaal ondernemer de top met haar gezonde aansturing van het grootste zorgcentrum van Capelle: De Zellingen.

De prijs is een initiatief van de gemeente Capelle aan den IJssel. Met het uitreiken van deze prijs onderstreept het college zijn waardering voor de Capelse ondernemers en wil het extra aandacht besteden aan inspirerend ondernemerschap.

In de beste traditie van THEMATER waren er natuurlijk ook gerenommeerde sprekers te horen. Prof. dr. Roy Thurik legde als bevlogen econoom het grote belang van creativiteit uit aan de vele ondernemers in de zaal. “Creativiteit is net als Sinterklaas, of de liefde: als je er niet in gelooft, gebeurt het niet” – om maar één van zijn vele wijsheden te noemen. De Capelse wethouder economische zaken Eric Faassen wees in zijn rede op de vele moeilijke paradoxen waarmee ondernemers te maken hebben. “Alles heeft met alles te maken. Knappe jongens zijn het, die het voor elkaar krijgen om dan toch te blijven ondernemen!”

De gebruikelijke theater-act werd dit keer een beetje verstopt achter de aankondiging van de therapeute Harriëtte van den Wildenbergh, die zich na veel amusante maar bruikbare ondernemerstips ontpopte als Ernst Reichrath, de acteur met de vele gezichten die al eerder THEMATER kwam opluisteren. Karin Ingelse was zoals altijd het charmante gezicht van het Captians Diner ’s-middags en de lange avond, die veel ondernemers in moeilijke tijden nieuwe moed heeft gegeven.

Tot laat konden de bezoekers het hierna vieren en netwerken in de foyer van het Isala theater en gingen vervolgens met een goody bag van de Rabo en Facet richting huis.

De volgende THEMATER avond is 31 oktober 2012 over wonen. Zie www.themater.nl