Overig

“Het was weer fantastisch!”

1010

 

Op 10 september vond de vijfde editie plaats van de Ladies Car Day. De jaarlijkse autodag die speciaal voor vrouwelijke ondernemers wordt georganiseerd door Rijnmond BUSINESS. Dit eerste lustrum is reden voor een feestje en zo begon de dag ook. Om 08.30 uur verzamelt de groep enthousiaste zakenvrouwen zich bij idyllisch Lommerrijk aan de Straatweg in Rotterdam. De dealers rijden één voor één het terrein op en parkeren de mooiste bolides. De ladies staan te popelen om plaats te nemen in één van de fraaie business line auto’s, die speciaal beschikbaar zijn gesteld voor de Ladies Car Day.

Klaar voor de start
Een feestelijke dag op een prachtige locatie waar de levendigheid van de stad en natuurschoon hand in hand gaan. Een betere gelegenheid om het eerste lustrum te vieren is er niet. De dames en de dealers worden warm onthaald met koffie en gebak. De sfeer is uitgelaten en de spanning stijgt, want wie krijgt welke auto toegewezen. Er is een ruime selectie van merken en modellen. Toyota, Mitsubishi , Honda, Mercedes, Audi, Hyundai, Fiat, Jaguar, Ford en Volkswagen. Ze staan blinkend te wachten om bereden te worden. Na de bekendmaking gaan de enthousiaste dames naar buiten om ‘hun’ auto te ontmoeten. Allereerst wordt natuurlijk een groepsfoto gemaakt met op de achtergrond de authentieke ingang van Lommerrijk en de spiksplinternieuwe Mercedes A-klasse. Hierna worden de ladies naar een auto begeleid en is het tijd om plaats te nemen achter het stuur. Opgetogen loopt Esther Wijzenbroek van Mazars richting de aan haar toegewezen auto, de Mercedes SLK AMG. “Ik ben ontzettend blij met deze auto”, zegt Esther die glunderend wegzakt in het lederen kuipstoeltje. De rest van de dames maken zich eveneens klaar om in te stappen. De dealer neemt plaats naast de berijdster en legt het autopaneel uit, sluit de mobiele telefoon aan en dik een half uur later zijn alle dames op weg naar nog onbekende bestemmingen. Want dat ze flink wat kilometers willen maken, dat staat al vast.

Fantastisch
Om 16.00 uur komen de business vrouwen weer binnen druppelen. Velen met een blos op de wangen. Het gonst van de verhalen. De welkomstdrankjes, frisse Prosecco in flûts, worden geserveerd die de dames zich wel laten smaken. Iedereen is opgewonden over de auto die ze hebben gereden. Vanuit het lichte, modern nautisch ingerichte restaurant hebben we ruim uitzicht over de plas. De zon schijnt op het water en op de salonboot die dobberend aan de steiger ligt te wachten op bezoekers die deze kunnen huren voor uiteenlopende aangelegenheden. Lommerrijk biedt voor ieder wat wils. De ladies genieten van de late middagzon en de rijbelevingen komen los. “Wat een fantastische auto! Hij ligt zo stevig op de weg. Ik ben naar Bergen op Zoom gereden om te lunchen , heb allerlei soorten wegen gereden en ik heb alle knopjes uitgeprobeerd”, lacht Esther Wijzenbroek. “Drie jaar geleden heb ik een keer meegedaan en toen had ik een grote gezinsauto, dus de cabrio was een zeer welkome afwisseling.” “Het was leuk, het was goed en het was nat”, vertellen de dames Willemien de Jong van Toerkoop Reisburo De Jong en Inge Borghart van Boston Travel. “We zijn naar Eindhoven getoerd want daar we moesten een aantal dozen ophalen. Snelwegen, smalle straatjes, we hebben het allemaal uitgeprobeerd met ‘onze’ BMW 328i. De navigatie geprojecteerd op de voorruit, vonden wij heel fijn en alles is binnen handbereik. Een echte business auto! We deden voor de eerste keer mee en we zouden zo weer meedoen! Volgende keer willen we een cabrio”, roepen ze in koor. Andrea Stubbs van Jewel Trend, een van de sponsoren van de BOB-borrel, komt aanlopen en mengt zich in het animerende gesprek, ze reed de Toyota GT86: “Wat een snelle wagen en hij reageert enorm precies. Ik heb ‘m flink op de staart getrapt en even 175 kilometer kunnen aantikken. Dit is de derde keer dat ik meedoe en het was wederom fantastisch!”

Puur rijgenot
De berijdster, Hannagnes Faber van Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat, van de Mitsubishi Outlander vertelt dat een automaat toch wel heel fijn rijden is en zeker in zo’n stoere, grote auto. “Stoer en toch representatief, een absolute business car.” Ook de Toyota Prius Plug-in is als zodanig gemarkeerd. Sylvia de Haas van Regus The Haque Equinox geeft aan zeer positief te zijn. “De Prius is sneller dan gedacht en een sterke concurrent voor andere merken. Ik vond het fantastisch om mee te mogen rijden.” De Jaguar XF-berijdster komt gelukzalig binnenlopen: “Wat een opvallende verschijning, puur rijgenot. Ik wil de ‘Jag’ graag een weekje lenen!”, lacht Desirée Maas van Kone Advies. De Ford Focus deed het ook goed zowel in de stad als tijdens de lange ritten, geeft Hetty van Doorn van DesignDifferenz & Sell aan. “Ik vind de locatie en het initiatief geweldig, volgende keer wil ik weer meedoen.”Anita Schults van Brasserie-Restaurant Downtown reed de Toyota Yaris Hybrid. “Dit is een superfijne auto die zakelijk perfect kan worden ingezet. Ik zou ‘m zo aanschaffen, het is heerlijk rijden, zo’n hybride.” De berijdster van de Hyundai i30 is ook zeer te spreken over ‘haar’ auto. “Snel, zakelijk, zit comfortabel, heel overzichtelijk en gemakkelijk bedienbaar. Zeer aan te bevelen”, zegt Helen Evenwel van IdeePlus. Die tevens de keuze van de locatie complimenteert. Priya Gayadien van Van Driel Accountants en Belastingadviseurs is uitgelaten over de Audi TT, “Een sublieme auto die ik onmiddellijk zou aanschaffen.” De ladies van Losa Automatics, Sabrina Veerman en Louise Lenten-Veerman, reden de Mazda MX5 en Honda Civic. Ze hebben de routes afgelegd die ze normaal ook rijden. “De Honda is ruim, rijdt erg fijn en is een chique, zakelijke auto”, geeft Louise aan. De opvallende MX5 met zijn witte leren bekleding is tevens een aanrader: “Geweldig om een keer in te rijden, snel, flexibel en comfortabel.” Ook de Volkswagen Up! beviel uitstekend. “Een kleine business auto die verrassend ruim en goed uitgerust is, stuurt lekker, is wendbaar en zit aangenaam. Klein, maar groot van binnen en in performance”, aldus de ruim 1 meter 80 lange Simone Versnel van Perfect Assistants. Monique Delfgauw van Lommerrijk die uiteraard niet mag ontbreken tussen de zakenvrouwen, heeft de Fiat Panda gereden. “Wat mij erg opvalt is dat er een ontzettende kracht in de motor zit, hij stuurt heel licht en is van alle gemakken voorzien. Je zit net iets hoger waardoor je perfect zicht hebt. Een felle, absoluut leuke auto die perfect als business auto kan worden ingezet.”

Volgend jaar weer
Iedereen was dolenthousiast, de auto’s zijn optimaal bereden en de zakenvrouwen, allen fervente lezeressen van het magazine Rijnmond BUSINESS, hopen stiekem op deelname aan de volgende editie van Ladies Car Day. Met dank aan de dealers en natuurlijk aan de sponsor, het prachtige Lommerrijk met z’n vele faciliteiten, is het een zeer geslaagd eerste lustrum geworden.