Overig

Ondernemers werken aan een bereikbare regio via werkgeverscommunity Samen Bereikbaar

1698

Tot 2030 staat de renovatie en vervanging van 13 bruggen, 8 tunnels en 10 wegen in de provincie Zuid-Holland op het programma. Vraagt u zich af hoe u bereikbaar blijft? Denkt u na over de invoering van hybride werken, wilt u andere vervoermiddelen dan de auto stimuleren of heeft u vragen over uw mobiliteitsbeleid? Speciaal voor het bedrijfsleven,
overheden en ondernemersverenigingen in de Drechtsteden, BAR-gemeenten en Gorinchem is er het platform Samen Bereikbaar. Deze werkgeverscommunity helpt u kosteloos op weg op het gebied van mobiliteit.

Waarom lid worden?
Het platform ondersteunt meer dan 75 bedrijven om hun mobiliteitsbeleid slimmer en duurzamer in te richten. Hierbij wordt rekening gehouden met nieuwe trends en tools op het gebied van mobiliteit, zoals hybride werken, probeeracties elektrische fiets, postcodescans en logistiek advies. Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. Aangesloten bedrijven willen echt actief samenwerken en tekenen daarom een intentieverklaring waarmee zij zich binden aan het verduurzamen van hun mobiliteit. Met slimme mobiliteitsoplossingen streven zij na om 10% van hun medewerkers uit de spitsen te halen. Samen Bereikbaar helpt bedrijven vervolgens op weg om dit doel te bereiken door middel van een stappenplan gebaseerd op inzicht krijgen, actie ondernemen en resultaat behalen.

N3 en A15
In het afgelopen jaar zijn er verschillende werkzaamheden geweest aan de A15 en de N3. Door middel van toolboxen en webinars informeerde Samen Bereikbaar bedrijven in de regio over de werkzaamheden. Met concrete maatregelen zoals e-bike pools werden meer dan 50 bedrijven geholpen. Ook zijn er diverse bedrijven ondersteund bij de ontwikkeling van een thuiswerkbeleid. De werkzaamheden aan de A15 resulteerde in een nieuwe samenwerking met de gemeente Gorinchem.

Initiatiefnemers
Samen Bereikbaar is een initiatief van De Verkeersonderneming en de Drechtsteden.

Lid worden
Meer weten over Samen Bereikbaar? Ga naar www.samenbereikbaar.nl of neem contact op met projectleider Anna Schouten via: anna.schouten@samenbereikbaar.nl.