Overig

Opleidingsinstituut maakt werk van scholing en training

1108

ZPITS verbindt werknemers en bedrijven
Zippora Porcelijn heeft met haar trainings- en scholingsinstituut ZPITS een duidelijk doel: “iedereen weer aan het werk krijgen!” Of het nu gaat om een beroepsbegeleidend leerwerktraject of een incompany training, de persoonlijke aanpak van ZPITS haalt het beste uit de werknemers naar boven. Met haar gedreven en transparante aanpak maakt Porcelijn werken voor iedereen plezierig. Voor werkgevers, voor werknemers en natuurlijk ook voor haar eigen team.

Succes door intensieve begeleiding
“Iedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt en bij ZPITS krijgen mensen die kans,” aldus Zippora Porcelijn, eigenaar van ZPITS. ZPITS biedt specifieke trainingen en mbo-gekwalificeerde opleidingen met een landelijk erkend diploma. De organisatie richt zich hierbij vooral op mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel: iedereen weer aan het werk helpen. Vanaf 2010 zijn door scholing van ZPITS 165 mensen teruggekeerd op de arbeidsmarkt met een diploma.

De kracht van ZPITS is gelegen in de intensieve persoonlijke begeleiding, waarbij de organisatie aandacht besteedt aan zowel beroepsmatige aspecten als aan sociale vaardigheden. In tegenstelling tot een standaard ROC werkt ZPITS met kleine klassen van maximaal 15 personen en is de organisatie veel minder vrijblijvend. De medewerkers van ZPITS zien er strikt op toe, dat iedere cursist zich aan de regels houdt. Elke cursist krijgt op deze manier de aandacht en begeleiding die hij of zij nodig heeft.

De passie waarmee Porcelijn en haar team werken is duidelijk merkbaar, wanneer je een bezoek brengt aan het pand aan de Vareseweg in Rotterdam. Ze willen écht helpen en daarin gaan ze verder dan alleen training en scholing. Porcelijn: “Werken met mensen in een achterstandsituatie vraagt om een grote betrokkenheid, waarbij vertrouwen een belangrijke rol speelt. ZPITS biedt daarom altijd iets extra’s. Van een luisterend oor tot hulp bij het schrijven van een brief, de cursisten worden op allerlei manieren ondersteund om het beste uit henzelf te halen. Eenmaal een diploma op zak, voelt men zich weer gewaardeerd en de motivatie om te blijven presteren is groot.”

Koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven
Bij ZPITS staat een vraaggerichte aanpak voorop. De organisatie levert gemotiveerde arbeidskrachten, daar waar ze het hardst nodig zijn. Door de directe koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven, helpt ZPITS de aansluiting tussen werknemers en werkgevers te verbeteren. De trainingen en lesprogramma’s zijn bovendien afgestemd op specifieke bedrijfssituaties. Bedrijven zijn op deze manier altijd verzekerd van enthousiaste werknemers met de juiste instelling.

ZPITS levert medewerkers met landelijk erkende diploma’s en certificaten voor diverse sectoren, waaronder de logistiek, zorg, IT, asbest, glasvezel en (glas)tuinbouw.

ZPITS is heel strikt in de toewijzing van arbeidskrachten. Op basis van een intakegesprek en een motivatiegesprek worden de medewerkers geselecteerd. Eerlijkheid en transparantie staan bij ZPITS voorop. “Wij willen dat de werkgever een eerlijk beeld heeft van de nieuwe werknemer. De werkgever weet op deze manier waar hij aan toe is, waardoor de cursist eventueel ook op de werkvloer de juiste ondersteuning krijgt. Samen zorgen we voor een werksituatie, waarin iedereen tevreden is.” Door middel van voortgangsgesprekken en nauw overleg met de werkgever, waarborgt ZPITS de kwaliteit van het dienstverband.

Maatwerk bedrijfsopleidingen voor zittende medewerkers
ZPITS biedt ook training en scholing voor zittende medewerkers, zowel individueel als in groepsverband. Ook hier staat een vraaggerichte aanpak voorop. Naast een vast aanbod, waaronder Bedrijfshulpverlening en Basisveiligheid VCA, levert ZPITS ook maatwerk cursussen en trainingen. In de lesstof wordt een directe koppeling gemaakt met het bedrijf. Cursisten leren bij ZPITS om vanuit een breder perspectief naar de eigen organisatie te kijken. Deze aanpak vergroot de praktische waarde van de opleiding voor het bedrijf.

ZPITS werkt: voor werknemers en werkgevers
ZPITS werkt voor diverse gerenommeerde bedrijven, waaronder FloraHolland, Intertoys, TNT, Zeeman, UWV en Zegro, alsmede voor verschillende re-integratiebureau’s en detacheringsbedrijven. De drijvende kracht achter ZPITS bestaat uit een klein, hecht team van docenten, met aan het roer Zippora Porcelijn. Zelf ooit begonnen als secretaresse en na jarenlange ervaring in de wereld van opleidingen sinds begin 2010 de trotse eigenaresse van ZPITS. Porcelijn: “Iedereen moet ergens beginnen. Voor de één is dit begin gemakkelijker dan voor de ander. Zeker wanneer iemand door allerlei omstandigheden ver af staat van de arbeidsmarkt. Ik wil die mensen weer aan het werk helpen, op een dusdanige manier dat iedereen hierbij gebaat is. De werknemer, die weer in zichzelf gelooft en wil investeren in de toekomst. De werkgever, die kan beschikken over gemotiveerde en bekwame medewerkers. Alleen door die twee werelden bij elkaar te brengen bereik je het gewenste resultaat.”