Overig

Partners Rotterdam Topsport netwerken op Olympisch niveau

566

De spinning-clinic van viervoudig Olympische kampioene Leontien Zijlaard-Van Moorsel in de prachtige vestiging van David Lloyd in Capelle aan den IJssel was begin oktober een goed voorbeeld van hoe de bijna honderd partners van Rotterdam Topsport over de samenwerking met de organisatie denken.  Een onderzoek onder de aangesloten bedrijven wees een grote betrokkenheid uit bij de organisatie en onder andere om die reden zijn sponsors loyaal aan Rotterdam Topsport. Uit de 62 reacties die het onderzoek opleverden, bleek dat partners een grote voorkeur hadden voor de netwerkgelegenheden. Verder werden bijeenkomsten waarbij topsporters een rol spelen goed gewaardeerd en kregen grote evenementen in de Maasstad zoals het CHIO, Zesdaagse en ABN AMRO World Tennis Tournament een ruime voldoende.

De spinning-clinic in de David Lloyd-vestiging van sportsmanager Maurice Balkhoven kon op ruim dertig actieve  deelnemers uit de sponsorgroep van Rotterdam Topsport rekenen. De Capellenaar die sinds 2003 bij de Britse onderneming werkt, voelt zich met David Lloyd thuis in de sponsorgroep van Rotterdam Topsport. De kwaliteit van de organisatie past volgens de voormalige speler van Sparta, Excelsior, Capelle en ARC bij kwaliteit van het fitnesscentrum. “Rotterdam Topsport is net als David Lloyd een A-merk. Die versterken elkaar in een samenwerking. Een clinic is een prettige manier om mensen uit het bedrijfsleven onze kwaliteit te tonen.” Het Capelse fitnesscentrum is onderdeel van een Brits onderneming met zeven vestigingen in ons land. Het centrum heeft 3700 leden op de lijst staan en onderscheidt zich nadrukkelijk in de markt. “David Lloyd beschikt ook over een zwembad en tennisbanen. Veel meer dan een gemiddeld centrum. Wij zijn daardoor inmiddels een stabiele factor in de markt, waarin prijsvechters momenteel overheersen. Maar tegelijkertijd richten die ketens zich op een totaal ander publiek dan wij. Mensen voelen zich om andere reden thuis bij David Lloyd. Die stellen kwaliteit boven prijs,” aldus de 42-jarige Sportsmanager.

25 jaar Rotterdam Topsport

Loyaliteit is volgens Fred van Duijvenbode ook bij Rotterdam Topsport een kernwoord. “Partners zien ons als een businessclubachtige organisatie met een sportuitstraling. Een platform in deze stad om in contact komen met andere bedrijven,” aldus de projectmanager sponsoring. “Het onderzoek werd uitgevoerd vanwege het 25-jarig bestaan van onze organisatie in 2015. Daaruit kwam naar voren dat sponsoren hoogwaardige netwerkbijeenkomsten met een hapje en een drankje als best beoordelen. Voor kleinere evenementen zonder ontvangst of hospitality krijgen we daarentegen de handen niet of steeds minder op elkaar.  Het gezin vraagt ook aandacht en als er in het weekeinde in de agenda tijd moet worden gereserveerd dan toch vooral voor grote evenementen.” Verder bleek uit de rondgang langs sponsoren dat evenementen waaraan fysiek kan worden deelgenomen ook goed worden gewaardeerd. “Onze jaarlijkse golfdag op Seve Golf Center Rotterdam wordt vooral gezien als een zakelijk evenement met sportief karakter en het spinnen als een doe-activiteit voor liefhebbers,” aldus Van Duijvenbode.  Verder staan wedstrijden van Feyenoord, deelname aan het Ondernemersontbijt en het bijwonen van Rotterdam Racing hoog op de wensenlijst van de partners van Rotterdam Topsport.

Opvallend is dat het onderzoek uitwees dat de Powersessie speeddating in de Kuip voor aanvang van de Bep van Klaveren Memorial door partners van Rotterdam Topsport als meest waardevolle  bijeenkomst op de jaarlijkse  evenementenkalender wordt gewaardeerd.  “ Hier valt alles samen: toplocatie,  een aansprekende gastspreker, hoogwaardige hospitality , speeddaten en actieve sporters in actie zien. Het gaat de sponsoren dus lang niet altijd om de grootte van het evenement gaat, maar dus ook om de netto opbrengst in nieuwe of betere contacten,” aldus Van Duijvenbode. Diens organisatie is momenteel volop bezig met het eigen 25-jarig jubileum in 2015. “Gedurende het jubileumjaar willen wij tal van activiteiten organiseren om te laten zien wat 25 jaar topsport voor  Rotterdam heeft betekend en nog betekent.  De meeste activiteiten vinden plaats rondom bestaande evenementen. We zitten momenteel midden in de voorbereiding en uitwerking van het jubileumjaar. Het startschot staat gepland op de Zesdaagse in Rotterdam. De sponsoren worden op hun wenken bediend. In 2014 regulier en in het jubileumjaar een beetje extra.”

Wilt u volledig op de hoogte blijven over alle topsport in Rotterdam? Volg Rotterdam Topsport dan via:

@RdamTopsport
Facebook.com/RotterdamTopsport