Overig

Pilot ‘probeer een elektrische bakfiets’ krijgt vervolg

748

Vanaf deze week staat er bij kinderdagverblijf Wasko Benjamin in Papendrecht een elektrische bakfiets. Dit initiatief is een vervolg op een eerdere pilot waarbij mensen kosteloos een elektrische bakfiets een week lang mochten proberen. De e-bakfietsen kunnen door iedereen online worden gereserveerd via de website van Ways2go. Het doel is om meer ouders te enthousiasmeren de kinderen niet met de auto weg te brengen, maar met de (bak)fiets.

Probeer gratis een elektrische bakfiets

Iedereen die zich aanmeldt via de website www.ways2go.nl (actie: probeer een elektrische bakfiets) kan gratis zeven dagen lang een elektrische bakfiets proberen. Op deze manier kunnen mensen onderzoeken of dit wellicht een alternatief is voor de auto. Mensen kunnen de elektrische bakfiets ophalen bij het door hen gekozen kinderdagverblijf. Beide kinderdagverblijven zijn in Dordrecht. De elektrische bakfietsen blijven twee maanden op een locatie staan en gaan dan weer door naar het volgende kinderdagverblijf.

Uitkomsten eerste pilot elektrische bakfiets

In september 2020 werd gestart met een elektrische bakfiets bij kinderdagverblijf Mijn Tweede Thuis in Dordrecht. Dit was een succes en de bakfiets was iedere week gereserveerd. Al snel volgde een tweede elektrische bakfiets bij een ander kinderdagverblijf. In totaal deden 16 mensen mee met de pilot en probeerden zij een bakfiets. De pilot kwam stil te liggen toen half december de lockdown werd afgekondigd en alleen ouders met een cruciaal beroep hun kinderen naar de opvang mochten brengen.

Mobiliteitsmaatregelen tijdens groot onderhoud N3

De e-bakfiets pilot maakt deel uit van een breder pakket aan mobiliteitsmaatregelen waar bewoners en bedrijven tijdens het onderhoud van de N3 gebruik van kunnen maken en is een initiatief van Rijkswaterstaat. Naast de bovengenoemde acties kunnen automobilisten die nu regelmatig gebruik maken van de N3 met korting een (elektrische) fiets aanschaffen, mits ze die gebruiken om naar het werk te gaan. Bedrijven in de omgeving kunnen een mobiliteitsadvies op maat ontvangen, er is een communicatietoolbox N3 ontwikkeld en er kunnen e-bike probeerpools bij bedrijven worden ingezet. De mobiliteitsmaatregelen worden uitgevoerd door De Verkeersonderneming en het bedrijvenplatform Samen Bereikbaar.