Overig

Postillion Hotel Dordrecht ondergaat metamorfose

1033

De metamorfose is verbluffend. Op maandag 11 november heropende het Postillion Hotel Dordrecht haar deuren na een ingrijpende en complete make-over. In recordtijd is het gedateerde hotel gerestyled naar een modern, eigentijds hotel. ‘Meet Work Stay’, zijn de kernwoorden van het Postillion Hotel.

De verbouwing nam slechts enkele maanden in beslag en bijna niets herinnert meer aan de oude situatie. De entree is majestueus en de binnenkomst getuigt van grandeur. De uitstraling is modern en zakelijk met toch een ontegenzeglijk warm karakter. Hotelmanager Richard de Knegt neemt de complimenten met een brede glimlach in ontvangst. “Ik ben ontzettend blij dat de verbouwing achter de rug is en zo goed is geslaagd. Het was een hectische tijd, maar we kunnen nu aan het werk in een prachtig hotel.” De strakke zwarte vormgeving van het gebouw valt op als u op de A16 rijdt. Zowel van buiten als binnen heeft het gebouw een geheel andere uitstraling dan vroeger. De hotelkamers zijn grondig verbouwd en nu voorzien van de benodigde moderne faciliteiten, en voldoen aan alle milieubewuste richtlijnen.

Postillion Hotels profileert zich met het concept ʻMeet Work Stayʼ als dé vergaderexpert, en biedt alle gemakken voor de reizende zakenman. Zo beschikken alle Postillion Hotels over een Business Point. Deze flexibele werkplekken zijn ingericht voor korte meetings en werkbesprekingen en zijn voorzien van de nodige elektrapunten en privacy. Voor € 6,50 per uur heeft u onbeperkte toegang tot koffie en thee, mineraal water en fruitsappen, een buffet met wisselende hapjes en fruit, kranten en magazines voor ontspanning, print- en kopieerfaciliteiten en gratis WiFi.

Postillion Hotel Dordrecht beschikt daarnaast over 17 multifunctionele ruimtes en vergaderruimtes tot maximaal 600 personen. Het hotel is gemakkelijk te bereiken en op het eigen parkeerterrein kunnen de gasten gratis parkeren. Het hotel is dan ook de ideale locatie voor workshops, trainingen, conferenties en bijeenkomsten en hiermee uniek in Dordrecht. Bovendien heeft het hotel de hoogste status op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen; het gouden Green Key certificaat.

Voor de opening werden de gasten ontvangen in de grootste ruimte van het hotel. In de ‘hal’ op het vroegere parkeerterrein werden de gasten verwelkomd met een glas champagne, waarna de openingsceremonie een aanvang nam. Gastheer Arjan Lubach moest wat tijd volpraten omdat Jort Kelder te maken had met het dagelijkse fileleed bij Dordrecht. Toen de tv-coryfee was gearriveerd speelde hij met de zaal ‘Hoe heurt het eigenlijk’.

Nadat de zaal was bijgepraat over hoe het heurt was het wethouder Jasper Mos die vertelde blij te zijn met Postillion. “Een hotel van dergelijke allure is goed voor Dordrecht en omgeving.” De openingshandeling werd verricht door algemeen directeur Postillion Hotels Nederland Thijs Merks, investeerder Jaap Rosen Jacobsen en wethouder van economische zaken Jasper Mos. Wat volgde was een prachtige lasershow en een surrealistische spektakelshow. Daarna konden de gasten kennismaken met het hotel, er waren rondleidingen en de brigade bood bijzondere hapjes aan. Van het gereedstaande buffet werd gretig gebruik en daarna was het tijd voor netwerken. De conclusie mag luiden dat de regio een prachtig hotel rijker is.