Overig

Profile Tyrecenter DBS Moerdijk: Meer dan alleen banden

1419

Op het Havenschap Moerdijk is Profile Tyrecenter DBS al jaren een vertrouwde naam. De bandenspecialist is centraal gevestigd op het bedrijventerrein en mag dan ook veel daar gevestigde bedrijven tot de vaste klantenkring rekenen. Deze ondernemers kiezen bewust voor de onafhankelijke bandenspecialist met flexibele instelling die Profile Tyrecenter DBS is.

Johan van Dijk en Peter de Werker zijn in Moerdijk aan tafel aangeschoven. Van Dijk is operationeel manager en verantwoordelijk voor de regionale vestigingen van Profile en Peter de Werker is al 20 jaar de vestigingsmanager in Moerdijk. “Mijn vader is 25 jaar geleden begonnen in Hoogvliet als Van Dijks Banden Service (DBS),” zo begint Johan van Dijk. “Nu zijn we een florerend bedrijf met dertien vestigingen in en om Rotterdam, met in Hoogvliet nog steeds de hoofdvestiging. Mede door een aantal overnames, zijn we vooral de laatste jaren hard gegroeid.” Profile Tyrecenter DBS is dé specialist in banden en velgen, tevens zijn ze de grootste en snelst groeiende onafhankelijke autoserviceketen van Nederland. De organisatie bestaat uit zelfstandige ondernemers: mensen die net iets harder lopen voor de klant.

Compleet pakket
Profile Tyrecenter is specialist in banden voor alle soorten voertuigen. Peter de Werker: “Wij bieden een breed assortiment van kwaliteit-, budget- en huismerkbanden. Daarnaast maken wij ons sterk voor innovatie. Dit uit zich in een continue investering in de ontwikkeling van banden en de bijbehorende service. Ons bandenadvies is merkonafhankelijk en dat maakt ons uniek. We hebben oog voor de belangen van onze klanten, maar ook voor het milieu.” De vestiging Moerdijk is naast banden voor personenwagens, vooral gespecialiseerd in de grotere banden voor shovels, trucks, heftrucks, kranen etc. De twee servicewagens rijden af en aan om nieuwe banden weg te brengen of om lekke banden te vervangen. De Werker: “We gaan veel naar de klant toe. Onze servicewagens zijn volledig ingericht om banden te vervangen. De klant ervaart dat als zeer prettig.” Profile Tyrecenter zit goed in Moerdijk. Van Dijk: “We zitten heel dicht op de honderden bedrijven hier. Veel bedrijven zijn dan ook al klant bij ons. We bieden ze een compleet service- en dienstenpakket. Tegenwoordig werken we zelfs met kilometercontracten. De klant betaalt per kilometer. We maken een prognose van het aantal te rijden kilometers per truck en berekenen de kosten per kilometer voor wat betreft banden, service, onderhoud, aantal lekke banden en dergelijke. Aan het eind van het jaar bekijken we het werkelijke aantal kosten en verrekenen dat met de klant. Een nieuwe service die erg aanslaat omdat de transportbedrijven hierdoor beter kunnen calculeren.”

Service
Profile Tyrecenter is de banden, wielen en auto-onderhoud specialist van de Benelux. Het bedrijf is aangesloten bij de Profile organisatie en biedt daardoor een complete autoservice voor zowel de particuliere als de zakelijke automobilist. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in banden voor alle soorten voertuigen. “We kunnen van alle merken alle banden leveren zonder enigszins aan een bepaald merk verbonden te zijn. Dat doen we ook voor alle leasemaatschappijen,” weet De Werker die zes monteurs ter beschikking heeft. Profile Tyrecenter DBS in Moerdijk werkt met de veelgeroemde 24-uursservice. Vooral transportondernemers met een acuut probleem zijn erg tevreden over deze extra service. De problemen worden namelijk direct opgelost. “Het is onze kracht dat we klanten steeds centraal stellen. We willen graag helpen en het belang van onze klant staat altijd voorop. ‘Nee’, bestaat niet bij ons,” aldus De Werker. Profile Tyrecenter DBS heeft daarnaast de beschikking over de modernste apparatuur. Een belangrijke activiteit van de monteurs is het uitlijnen van de auto. Niet alleen vertraagt dat de bandenslijtage, maar uitlijnen heeft ook een positief effect op het brandstofverbruik. De Moerdijkse bandenspecialist heeft zelfs een aparte afdeling voor het uitlijnen van trucks. Profile Tyrecenter DBS is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur. Ook in Moerdijk doet Profile er alles aan om het wachten te veraangenamen. Wachten terwijl uw banden worden gemonteerd is immers vervelend. Daarom bieden de vestigingen veel comfort. Zo kunt u in alle vestigingen gratis gebruik maken van wifi. Tijdens het wachten kunt u dus gewoon doorwerken op uw iPad, laptop of mobiel en verliest u geen seconde van uw kostbare tijd. En uiteraard kunt u ook gratis een kopje koffie of thee drinken. “In al onze vestigingen richten we ons met de bedrijfsvoering op duurzaamheid. We zorgen bijvoorbeeld dat afgeschreven banden niet bij het grof vuil terechtkomen, maar milieuvriendelijk gerecycled worden. Daarnaast zijn onze werkplaatsen zo ingericht dat de CO2-uitstoot tot een minimum wordt gereduceerd. We beschikken niet voor niets over het certificaat ‘duurzaam repareren’,” zo besluit Johan van Dijk.