Overig

Relaties profiteren van samenwerking Regus en Team Relocations

531

Netwerken kan zo veel meer opleveren dan een stapel visitekaartjes. Meer ook dan een relatie of een leverancier. Wie ervoor open staat, kan samen met een relatie uit de businessclub nieuwe of betere diensten ontwikkelen voor wederzijdse klanten. Dat deden Wouter Broekmeulen van Regus en Jeroen Doting van Team Relocations, beide sponsorpartner van Rotterdam Topsport. Een sterke combinatie met verrassende meerwaarde.

Wouter Broekmeulen is general manager van twee Regus-vestigingen: Rotterdam City Centre en Rotterdam City WNA. Regus biedt bedrijven – groot en klein – flexibele werkplekken met alle denkbare voorzieningen. De onderneming heeft wereldwijd circa 3.200 business centers in 900 steden en 120 landen. Ze zijn comfortabel, goed bereikbaar en beschikken over volledig uitgeruste kantoren, vergader- en opleidingsruimten, business lounges en ICT-voorzieningen, wifi en secretariële ondersteuning.

“Klanten zijn in alle vestigingen welkom”, zegt Broekmeulen. “Handig voor vertegenwoordigers en andere mobiele medewerkers.” In Nederland heeft Regus 57 locaties. Vijf daarvan zitten in de regio Rotterdam: Rotterdam Airport, Brainpark, Capelle aan den IJssel en twee in het centrum.

Jeroen Doting is is al ruim 6 jaar sales director bij Team Relocations. Deze toonaangevend dienstverlener verzorgt internationale verhuizingen en relocation services. “De meerwaarde van onze organisatie ligt in de ontzorging van de expat-medewerkers van multinationals zodat zij zich volledig kunnen richten op hun werkzaamheden ten tijde van hun relocatie. Vanzelfsprekend gaat dit in zeer goed overleg met onze opdrachtgevers.”

Team Relocations verzorgt daarnaast ook kantoor- en projectverhuizingen (waarbij de verhuizing van ziekenhuizen een specialisme is). Het bedrijf heeft 34 vestigingen in dertien landen. De basis ligt in Rotterdam: de oudste voorloper, Gebr. Nijman Verhuizingen, werd hier in 1903 opgericht.
Team Relocations heeft twee Rotterdamse vestigingen en drie in de rest van Nederland: Rijswijk, Hoofddorp en Assen.

Complementair

Met enige regelmaat ontmoeten Jeroen en Wouter elkaar ook buiten de netwerkmomenten om te bezien hoe de dienstverlening van beide bedrijven van toegevoegde waarde kan zijn voor hun relaties. Bijvoorbeeld buitenlandse bedrijven die zich willen vestigen in Rotterdam of ondernemingen die voornemens zijn te verhuizen naar een nieuw onderkomen. Ze leggen uit: “Steeds meer bedrijven wensen breder ontzorgd te worden. Ze willen een single point of contact: met één leverancier zakendoen, die alles voor hen regelt.”

Team Relocations en Regus hebben van huis uit allebei de drive om relaties zo volledig mogelijk van dienst te zijn. Tot in de kleinste details. Broekmeulen: “Bovendien is onze dienstverlening complementair; we hebben relaties daadwerkelijk meer te bieden dankzij deze samenwerking.”

Het contact is mede door Rotterdam Topsport ontstaan, waarvan beide bedrijven partner zijn. Toenmalig projectmanager sponsoring Tony Mastrantuono (sinds april van dit jaar bij Bilderberg Parkhotel werkzaam als senior director of sales) bracht de mannen vorig jaar samen omdat hij dacht dat ze mogelijk iets voor elkaar konden betekenen. Dat had hij goed gezien, vertellen Broekmeulen en Doting. Regus maakt inmiddels regelmatig gebruik van de verhuisdiensten van Team Relocations en andersom zijn de vele business lounges van Regus voor de accountmanagers van Team Relocations zeer bruikbaar.

Buitenlandse bedrijven assisteren

Maar er is meer. “Beide bedrijven zijn internationaal actief, net als de meeste opdrachtgevers van ons. Hierdoor kunnen wij ons uitstekend inleven in de behoeftes van onze relaties”, zegt Doting.

“Samen kunnen we buitenlandse bedrijven assisteren die zich hier vestigen. Regus zorgt voor geschikte kantoorruimte en wij verzorgen de relocation services als immigratie services, het begeleiden van de expats bij het vinden van geschikte woonruimte en scholen voor de kinderen et cetera.”

“Zo creëren we de toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers. Deze samenwerking  waarderen onze relaties oprecht, zo merken we”, aldus Broekmeulen.

Voor de twee creatieve commerciëlen bewijst hun samenwerking de waarde van het Rotterdam Topsport-netwerk. “Dat is de kracht van die organisatie. Netwerken moet verder gaan dan het bezoeken van evenementen. Waar liggen zakelijke kansen? Het betekent wel dat je er zelf veel tijd in moet investeren en moet nadenken wat je samen met andere sponsors kunt bereiken. Dat gaat verder dan alleen de verkoop en inkoop van producten en diensten.”

Wilt u volledig op de hoogte blijven over alle topsport in Rotterdam? Volg Rotterdam Topsport dan via:

@RdamTopsport
Facebook.com/RotterdamTopsport