Overig

Ripasso, culinair genieten in de polder!

732

Op nog geen 20 minuten rijden van Moerdijk en Breda vindt u Restaurant Ripasso. In oktober 2014 startten Yannic van den Broek en Wijnanda de Bie aan de Moerdijkseweg in Terheijden met de uitvoering van hun droom. Een droom die inmiddels werkelijkheid is en op volle toeren draait!

Ripasso is gelegen aan de Moerdijkseweg 10 in Terheijden. In het buitengebied tussen Terheijden en Wagenberg vindt u dit oude pand, gevuld met een warme, landelijke inrichting. U krijgt er een beetje het gevoel dat u eigenlijk gewoon lekker thuis in de huiskamer zit, alleen wordt u hier op uw wenken bediend! De kaart is basis Frans, maar er zijn verschillende invloeden te vinden uit de gehele wereld. En het leuke is ook nog… de kaart wisselt snel! Chef-kok Eloïse (Restaurant Zuyd Breda, De Limonadefabriek Streefkerk) en sous-chef Niels (Inter Scaldes** Kruiningen, De Hoefslag* Bosch en Duin) bedenken iedere 6 tot 8 weken weer een aantal nieuwe overheerlijke gerechten! De kaart is klein, maar omdat Ripasso ook verrassingsmenu’s serveert kan iedereen altijd wel een passend menu vinden! Naast de heerlijke gerechten, geheel geïnspireerd door het seizoen, heeft Ripasso ook een mooie wijnkaart. Geen imposante namen, maar wel wijnen uit de gehele wereld. De menu’s en gerechten kunnen worden geserveerd met bijpassende wijnen, zorgvuldig samengesteld door sommelier Yannic van den Broek. U kunt natuurlijk ook uw eigen keuze bepalen aan de hand van de wijnkaart, waarbij Yannic u graag adviseert bij het maken van uw keuzes.

Even wat achtergrond… Yannic van den Broek start met werken in de afwas bij restaurant Buitenlust op 15-jarige leeftijd. Deze kennismaking met de horeca doet hem besluiten de opleiding tot Horeca Ondernemer Manager aan De Rooi Pannen in Breda te gaan volgen, gevolgd door een specialisatiejaar Drankenkennis in Antwerpen. Na het afronden van deze opleidingen en enkele jaren werkervaring op te hebben gedaan, volgt Yannic aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse de opleiding tot sommelier en aansluitend treedt hij in dienst bij ‘De Limonadefabriek’ te Streefkerk als sommelier. Wijnanda de Bie start net als Yannic op jonge leeftijd met de werkzaamheden in de afwas. Om toch niet, zoals haar familie, in de horeca te gaan werken, besluit zij een opleiding tot grafisch vormgever te gaan volgen, maar naast haar studie blijft zij toch altijd werkzaam in de horeca. Via een uitzendbureau belandt zij bij wijlen Restaurant De Molen* in Kaatsheuvel en leert zo een geheel andere tak van horeca kennen. Ook zij solliciteert bij De Limonadefabriek, en zo is de eerste ontmoeting tussen Yannic en Wijnanda een feit. Na 1,5 jaar samen te hebben gewerkt, krijgen Wijnanda en Yannic de mogelijkheid om restaurant Buitenlust over te nemen en besluiten zij om samen verder te gaan met ‘hun’ Ripasso.

Vanaf 8 januari bent u naast het diner, ook op doordeweekse dagen (woensdag t/m vrijdag) van harte welkom voor een uitgebreide lunch. Echter vragen zij wel of u vooraf even reserveert, zodat ze rekening kunnen houden met uw komst. Zij zijn dus enkel geopend op reservering, maar in de prachtig verlichte serre, met weids uitzicht op de Terheijdense polder is het zeker de moeite waard om Ripasso eens te bezoeken voor een lunch. U kiest dan van de grote kaart, of gaat voor het dagelijks wisselende lunchmenu.