Overig

RoosRos Architecten winnaar van de Hoeksche Pluim 2015

728

RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland is gisteravond de winnaar geworden van de Hoeksche Pluim 2015. Op de sfeervolle en drukbezochte OHW-bijeenkomst bij Rabobank Het Haringvliet in Heinenoord wezen 117 deelnemende bedrijven RoosRos aan als de collega die het beste is in omdenken, het thema van dit jaar.

,,Jongens, kom erbij!” nodigde Sander Ros, net als zijn zus Anja Nobel-Ros mededirecteur van RoosRos, zijn personeel uit nadat een virtuele pluim het architectenbureau had aangewezen als winnaar. Met de zware bronzen pluim in zijn handen, een kunstwerk van Jos Gielen, pakte hij zijn moment. ,,Dit is zo mooi, vooral voor onze mensen. De afgelopen jaren zijn zwaar geweest, maar we hebben het met elkaar gedaan,” klonk het enthousiast uit de mond van Ros, die ook zijn vader Mart in het feestgedruis betrok. ,,Hij heeft RoosRos tot een bloeiend bedrijf gemaakt.”

Ruim 200 ondernemers kregen gisteren bij de Rabobank een bijzonder programma voorgeschoteld, dat vlot en vol humor werd gepresenteerd door Gert van ’t Hof. De huidige NOS Sport-presentator en oud-inwoner van Piershil vertelde over zijn jeugd in het dorp waar de liefde voor de sportjournalistiek al vroeg werd geboren. Daarna onderwierp hij de drie genomineerde bedrijven aan een ‘kruisverhoor’ als reactie op de bedrijfsfilm die van iedere genomineerde werd vertoond.

Naast RoosRos waren nog twee bedrijven genomineerd voor de tweejaarlijkse prijs van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW). Dit waren Multicard BV (sterk in betaalkaarten voor o.m. speciaal vervoer) en Newcorp Logistics (partner in wereldwijd transport en distributie). Zij grepen net naast de titel Hoeksche Pluim 2015, maar kregen wel een prachtige zeefdrukvan kunstenaar Wim van Willegen.

De uiteindelijke winnaar werd gekozen op basis van het aantal stemmen, ieder aanwezig bedrijf mocht één stem uitbrengen, en het jury-oordeel. In de jury zat onder meer Dirk Reedijk, directeur van Reedyk B.V. in Klaaswaal, en winnaar van de Hoeksche Pluim 2013. ,,RoosRos is een terechte winnaar,” vond Reedijk, die onder de indruk is van zijn opvolger. ,,Iedere maand delen zij hun financiële cijfers met het personeel. Ik zit daar nu ook aan te denken. Het geeft je personeel meer inzicht in wat ondernemen inhoudt. Dat heb ik van hen geleerd,” reageerde Reedijk.

Gert van ’t Hof, die in zijn inleiding bekende dat hij als 15-jarige puber zo snel mogelijk het eiland wilde verlaten, was onder de indruk van alle ondernemersgeest. ,,Laten we toasten op de prachtige Hoeksche Waard. Lang leve de Hoeksche Waard,” sloot hij de bijeenkomst af.