Overig

“Rotterdam beweegt en Ooms Makelaars beweegt mee.”

824

“Het gaat goed met Rotterdam.” Het zijn de duidelijke woorden van Peter van Nederpelt, Directeur bij Ooms Makelaars. “Voor ons een signaal om te blijven ontwikkelen op het gebied van onze diensten met betrekking tot bedrijfshuisvesting, woningbouw en taxaties. Trends signaleren en hier adequaat op inspelen met een passend product en de juiste dienstverlening. Rotterdam is volop in beweging en wij bewegen mee.”

Rotterdam lijkt de laatste jaren aan een tweede wederopbouw bezig. Verschillende succesvolle nieuwbouwprojecten zijn hiervan het bewijs. Projecten als de Markthal, 100Hoog, de CalypSO en het nieuwe Centraal Station maken Rotterdam aantrekkelijk. “Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren,” stelt Van Nederpelt. Als voorbeeld noemt hij de toename van de verstedelijking. “Niet alleen oudere mensen keren graag terug naar de stad, tegenwoordig vestigingen ook steeds meer jonge gezinnen zich in het centrum.”

Verstedelijking

Van Nederpelt vervolgt: “Zeker ten opzichte van de provincie zien we dat steeds meer mensen zich vestigingen in de binnenstad. De afgelopen periode hebben we met succes verschillende nieuwbouwprojecten opgeleverd.” Als voorbeeld noemt Van Nederpelt het appartementencomplex CalypSO. Van de 407 appartementen zijn vrijwel alle woningen verkocht of verhuurd.

“Het feit dat Rotterdam dit jaar in de top tien staat van beste steden om te bezoeken zegt genoeg,” stelt Jasper Kuijs, Directeur Wonen bij Ooms. “De (inter)nationale waardering van de stad is voor mensen een bevestiging dat het logisch is om hier te wonen. In het verleden had de stad een ander imago, zeker op het gebied van wonen. Dankzij verschillende projecten is Rotterdam nu een aantrekkelijke woonstad. Was Rotterdam vroeger vooral een arbeidersstad, nu komen alle functies van wonen, werken en recreëren samen. Rotterdam bruist als nooit te voren.”

Bijzondere projecten

Dergelijke ontwikkelingen vragen om nieuwe woonconcepten. In de stad zien we steeds meer gebouwen waar diverse stedelijke functies samenkomen. Kuijs licht toe: “De Markthal is hier een mooi voorbeeld van. In dit iconische gebouw komt alles samen: bijzonder wonen met een schitterend uitzicht over de stad in combinatie met een uitgebreid aanbod aan foodproducten en horeca. Een ander voorbeeld is de herontwikkeling en nieuwbouw van Het Timmerhuis op de hoek van de Meent en het Rodezand. Het multifunctionele gebouw biedt straks onderdak aan 87 appartementen, winkels, horeca en kantoren. Uniek aan dit gebouw zijn de grote buitenruimten. Een dakterras van 40m2 zie je bijna nergens anders in het centrum van Rotterdam.”

Beleving

Naast nieuwe woonconcepten, vragen de ontwikkelingen ook om een nieuwe manier van makelen. Kuijs verklaart: “In het verleden kochten mensen een nieuwbouwwoning veelal op basis van de tekening. De plannen waren dan reeds bepaald. Nu draait alles veel meer om betrokkenheid en beleving. Al in een vroeg stadium worden modelwoningen opgeleverd, zoals bij de Markthal, en we organiseren regelmatig een Open Huis of een rondleiding op de bouwplaats. Voor Het Timmerhuis is er zelfs een speciale App ontwikkeld. Via een virtuele tour worden geïnteresseerden betrokken bij het bouwproject. Nieuw zijn de woonworkshops, waarin we potentiële kopers al in het voortraject betrekken bij de nieuwbouw. Wat zijn hun wensen gelet op indeling, afwerking en duurzaamheid? De workshops zorgen voor betrokkenheid, zodat we ook tijdens de ontwikkeling van het nieuwbouwproject de interesse vasthouden. Daarnaast komen we dankzij de workshops tot een veel beter eindproduct: een woonconcept dat aansluit bij de behoefte. De woonworkshops hebben we onder meer georganiseerd voor het project ‘De weg naar Kralingen’. Na een succesvolle verkoop van fase 1 wordt binnenkort gestart met fase 2a. Ook ditmaal kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een woonworkshop. Een ander project van Woonstad Rotterdam is ‘Kaap Belvedère’ op Katendrecht, de ontwikkeling en verkoop verliep op een soortgelijke wijze. Op dit moment zijn al 25 van de 26 woningen verkocht. Kortom, we kunnen stellen dat het lekker gaat. Zoals Peter al zei: Rotterdam beweegt en wij als Ooms dus ook.”