Overig

Rotterdam is een toplocatie rijker

749

Rotterdam is sinds januari weer een toplocatie voor evenementen rijker. De Business Lounge van het stadion van Sparta Rotterdam heeft na 15 jaar een volledige verbouwing ondergaan. Hiermee is het de meest moderne Business Lounge van het Nederlandse topvoetbal. Zo wordt de nieuwe slogan van Rotterdam “make it happen” niet alleen opgepakt op z’n Rotterdams, maar zeker ook op z’n Spartaans.

‘Het Wapen van Sparta”

De herinrichting heeft er voor gezorgd dat, zowel bij wedstrijden als bij bijeenkomsten, een moderne en intieme sfeer is gecreëerd. De lounge heeft de uitstraling van stoer en sjiek. De entree is warm met loungebanken en een rode loper. Er is een fantastische open keuken gebouwd. Hier kan aan de bar gezeten worden en kan men de koks volgen bij het maken van de culinaire hoogstandjes aan de Chef’s Table. Tijdens uw evenement is ‘Het Wapen van Sparta’, uitermate geschikt voor uw ontvangst, lunch en borrel. De Business Lounge is geschikt voor plenaire bijeenkomsten, productpresentaties, diners, feesten en informele activiteiten. Daarnaast beschikt de locatie over diverse loges op de hoger gelegen etages. Deze loges kunnen gebruikt worden als subruimtes en hebben uitzicht op het voetbalveld. Ook de persruimte is geschikt voor kortere sessies in kleine groepen.

Terug in de lounge kunnen gasten genieten in de Business Lounge, een trendy ruimte met twee grote barren, podium, zitjes en statafels met uitzicht op het veld waar regelmatig de trainingen van de hoogste elftallen te zien zijn. De Detron lounge is ideaal voor groepen tot 50 personen met een eigen bar lounge ook apart te gebruiken maar biedt samen met de Business Lounge ruimte tot 200 personen. De gehele lounge heeft een totale capaciteit tot 800 personen.

Totaal concept

De herinrichting van de lounge is tevens aanleiding om het Sparta Stadion als evenementenlocatie te herpositioneren. Het Kasteel is al jaren bekend als gerenommeerde locatie met de authentieke Ridderzaal en moderne brasserie met prachtige kunstobjecten van Alex Meidam en Hans Kleinjan, de Port of Rotterdam lounge en het Sparta Museum. Afgelopen jaar is het kunstgrasveld aangelegd en biedt daardoor altijd een perfecte plek voor buitenactiviteiten. Penalty schieten, jongleren, levend schaakspel of zelfs een wedstrijdje voetballen behoort nu tot de mogelijkheden. Ook in kleedkamers en douches kan worden voorzien. Voor gasten die met eigen vervoer komen beschikt het Sparta Stadion nu over een eigen bewaakt parkeerterrein. Het stadion is sowieso goed bereikbaar met tram en bus.

Meer dan voetbal

Sparta Rotterdam is meer dan een voetbalclub met een grote maatschappelijke betrokkenheid, een sterke businessclub en een beroemde jeugdopleiding. Voor evenementen kunnen dan ook sprekers en programma onderdelen aangeboden worden, die vanuit een topsport visie toelichting geven op thema’s als MVO, talentontwikkeling, veiligheid, teambuilding en omgaan met tegenslag en succes. Daarnaast is het stadion regelmatig gastheer voor wedstrijden van Jong Oranje en de Oranje Leeuwinnen. In 2017 worden er zelfs diverse UEFA wedstrijden gespeeld, wanneer Nederland en Rotterdam gastheer zijn van het EK damesvoetbal. In aansluiting hierop zijn ook diverse mogelijkheden voor vrouwen uit het bedrijfsleven.

Culinair partner

Huiscateraar van het Sparta Stadion is Van der Linde Catering + Evenementen. Afgelopen jaar is Van der Linde uitgeroepen tot Party- en Event Cateraar van het jaar door Misset Catering. “Door de jaren heen zijn wij altijd meegegaan in veranderingen en vernieuwingen in de markt”, aldus directeur Hans van der Linde. “Ondanks dat enkele vaste onderdelen in onze bedrijf last kregen van economisch tegenwind, zijn wij er in geslaagd om de afgelopen 5 jaar met 20 % te groeien. We bieden zowel in het Sparta Stadion als in onze party catering een zeer brede range aan culinaire producten en bijpassende prijzen, daarnaast hebben wij kwaliteit altijd hoog in het vaandel staan. In het Sparta Stadion is de bitterbal net weer iets verrassender gepresenteerd op grote houten planken en bieden we diners aan die zich kunnen meten met diverse toprestaurants. Sinds dit voetbalseizoen verzorgen wij ook de publiekscatering tijdens wedstrijden die een facelift heeft gehad in uitstraling en kwaliteit. Dit gebeurt allemaal door een gedreven team van vaste gezichten die gastvrijheid in het bloed hebben en met een Rotterdamse mentaliteit altijd weer zorgen voor een vlekkeloze uitvoering.” Op wedstrijddagen is er dan ook een breed palet aan horeca. Zo hebben de gasten keuze uit een chef’s plate inclusief drank voor € 25,- of € 75,- all-in voor de chef’s table in Het Wapen van Sparta. Of een luxe 3-gangendiner voor € 49,50 excl. drank in het Kasteel.

Uiteraard kan men in het Wapen van Sparta bij evenementen ook barbecueën op de diverse terrassen of zelf koken tijdens een kookworkshop van onze chefs. We willen graag ieder bezoek aan het stadion tot een onuitwisbare belevenis maken.

Heeft u interesse? Neem contact op met info@vanderlindecatering of bel 010-2620300.