Overig

Scharrelvleesspecialist Willem Boon; “Het is bij ons de smaak die telt”

898

Wie op zoek is naar een heerlijk stuk kwaliteitsvlees, kan niet om Scharrelvleesspecialist Willem Boon heen. De ambachtelijke slager
is van mening dat de basis van een goed en eerlijk product begint bij de natuur. “Bij ons vind je uitsluitend puur-natuur-producten. Want bij ons is het niet de massa, maar de smaak van onze klanten die telt.”

We ontmoeten Willem Boon in de prachtige winkel in Winkelcentrum de Schoof te Hendrik-Ido-Ambacht. Het valt hier direct op dat klanten niet alleen komen voor de smaak, maar ook voor de service. Zo wordt er nog echt de tijd genomen voor de klanten bij de ambachtelijke slagerij. Willem Boon: “We vinden het belangrijk om advies te geven, onze klanten producten te laten proeven en om ze kennis te laten maken met nieuwe smaken.”

En er zijn nog meer redenen dat de Scharrelvleesspecialist kan rekenen op een grote schare fans tot ver buiten de regio. Ze komen bijvoorbeeld ook voor het gevarieerde totaalassortiment van hoog niveau. “Behalve vlees en vleeswaren bieden wij aanvullende kwaliteit specialiteiten zoals salades, specials en maaltijden. Hierbij is al het vlees afkomstig van beesten die op diervriendelijke, bewuste wijze zijn grootgebracht.” Boon geeft aan hierbij de kosten laag te kunnen houden, door het complete dier te verwerken. Daarnaast is maar liefst 85% van alle producten volledig vrij van smaakversterkers en foute E-nummers, zodat het vlees ook nog eens gezonder is. Dit alles leverde Boon in september negen bekroningen met goud – waarvan zes met ster – op bij vakwedstrijden.