Overig

‘Schoonmaken is een vak, óns vak!’

485

Met ruim 30 jaar ervaring is de VLS Groep uit Zwijndrecht specialist op het gebied van schoonmaak en specialistisch reinigen. De VLS Groep bestaat uit VLS Schoonmaak en VLS Multiservice en heeft een flink aantal allianties met strategische partners. Daarmee biedt zij de zakelijke markt een compleet pakket facilitaire diensten aan.

VLS schoonmaak is landelijk specialist op het gebied van regulier schoonmaakonderhoud voor kantoren, instellingen en overige instanties. VLS Multiservice richt zich voornamelijk op éénmalige specialistische reinigingsopdrachten, maar ook de dagelijkse reiniging van trappenhuizen, treinstations en voetbalstadions, waaronder Stadion Feyenoord en Sparta Rotterdam. De VLS Groep ontwikkelde zich van een kleinschalig familiebedrijf tot één van de grotere facilitaire organisaties in Nederland. Door ervaring, in- en externe opleidingen en een goede communicatie hebben de  medewerkers meer dan gemiddelde kennis van het vak. VLS staat dan ook niet voor niets in de subtop van de schoonmaakeredivisie. Er heerst een no-nonsense cultuur en een familiaire sfeer. Dit draagt bij aan de stabiliteit van het bedrijf en de relatie met de opdrachtgevers.

Kwaliteitsgericht

Service en klantgerichtheid zijn kernbegrippen. Dit bevordert de toegankelijkheid van de organisatie en zorgt ervoor dat klanten bijzonder te spreken zijn over de contacten en de kwaliteit van VLS. De markt blijft echter in beweging, VLS ontwikkelt zich daarom continu om nog beter te worden als facilitaire dienstverlener. Mede om die reden wordt er veel aandacht besteed aan instructie en opleiding. Want alleen met goed gekwalificeerde medewerkers kan VLS het hoge niveau van kwaliteit en dienstverlening waarborgen. Naast ISO 9001, 14001, Ohsas 18001 en VCA is VLS ook OSBplus gecertificeerd. Veiligheid, gezondheid en milieu staan voorop.

Schoonmaken is een vak, óns vak

Het credo van VLS Schoonmaak is: ‘Schoonmaken is een vak, óns vak!’. Hierbij gaat het om een uitgekiend plan van aanpak, de juiste schoonmaakhandelingen vakkundig en controleerbaar uitvoeren, in een juiste prijs- en kwaliteitsverhouding. De uitvoering van taken bij de opdrachtgever is echter óók organiseren. Dat gebeurt via het unieke VLS-Schoonmaaksysteem, waarbij de basis een strikte scheiding in twee hoofdtaken is: dagelijks- en periodiek onderhoud. Vóór aanvang van de werkzaamheden wordt er een inventarisatie gemaakt en zorggedragen voor planning, gebouwroute, instructie en werkprogramma’s. Als vanzelfsprekend is deze werkvoorbereiding het leeuwendeel van de kwaliteitszorg van de onderneming.

Milieuvriendelijk aanpak

Voor de dagelijkse schoonmaak wordt veel gebruik gemaakt van de microvezelmethode. Deze alom goedgekeurde schoonmaakmethode heeft als gevolg dat er ‘groen gewerkt’ kan worden. Als de eindgebruiker toch prijs stelt op een schoonmaakmiddel dan zetten wij onze VLS ECO 1, 2 en 3 lijn in voor het dagelijks onderhoud. Dit zijn milieuvriendelijke producten die VLS in eigen beheer heeft ontwikkeld met het Europese ECO keurmerk. Door deze methodieken toe te passen kan VLS een significante bijdrage leveren aan een milieuvriendelijkere wijze van schoonmaak bij alle opdrachtgevers met dezelfde kwaliteit, efficiency en gedachte.