Overig

Schröder Modestoffen na 53 jaar van Coolsingel

1067

De verhuizing van een bedrijf kan een risico vormen, zeker na een halve eeuw. Zullen de klanten ons nog weten te vinden? Anneke van der Padt, al vijf jaar eigenaresse van Schröder Modestoffen en Fournituren, ging noodgedwongen het verhuisavontuur aan.

In principe wilde Anneke van der Padt de Coolsingel niet verlaten. “In februari 2013 ben ik begonnen met het benaderen van de verhuurder. Ik wist dat De Slegte, waar we al járen naast zaten, daar wegging. Ik wilde graag uitbreiden, dus misschien kon ik een stukje van het pand van De Slegte erbij krijgen. Dat lukte niet en bovendien is de loop er uit op dat deel van de Coolsingel. De Slegte is weg, het Gulden Interieur is weg en door alle horecabouwsels zien mensen ons niet vanuit de auto. Saturn zou in Cool63 komen, wat ook niet doorgaat. Het werd stiller op straat, in de zaak, maar je blijft voor een A locatie betalen terwijl het dat helaas niet meer is. Toen moest ik besluiten om naar een ander pand uit te kijken.”

De keuze viel op het voormalige pand van Bruynzeel keukens, hoek Karel Doormanstraat en de Westblaak. Dit onderkomen was liefde op het eerste gezicht. De drukbezochte opening vond plaats op 2 januari 2015. “We hebben de laatste maanden iedere klant een verhuisbericht meegegeven en de personeelsleden moesten bij de kassa aan de klanten vragen of ze al op de hoogte waren van de verhuizing. De klanten van wie we e-mailadressen hebben, tussen 4.500 en 5.000 zijn ook via e-mail op de hoogte gesteld. Met succes. We merken nu al dat er in deze straat, dankzij de Witte de Withstraat, meer aanloop is. Het was een goede keuze!”