Overig

ScopeFinance levert de gewenste kandidaat

534

De Korevaar Groep uit Langerak maakt een gezonde groei door. Reden voor de directie om op zoek te gaan naar een Finance Manager voor de Korevaar-bedrijven. ScopeFinance uit Alblasserdam leverde de gewenste kandidaat.

De Recycling Centrale Korevaar BV is één van de bedrijven van de Korevaar Groep. De Korevaar Groep is een bekend fenomeen in Dordrecht en de omliggende gemeenten voor het inzamelen van afval, reiniging en verwerking van alle afvalstromen van bedrijven. “Naast deze activiteiten leveren wij nog vele soorten andere dienstverlening zoals plaagdierbestrijding, asbestsanering, sloopwerken, groenwerken, enzovoort,” zegt directeur Arie Korevaar. “Met een uitgebreid wagenpark en een groot aantal afvalbakken variërend in grootte van 3 tot 40 m³ bieden wij voor zowel particulieren als bedrijven een uitstekende service. Het ingezamelde afval wordt op een milieuverantwoorde wijze gerecycled in Groot-Ammers, waar wij de beschikking hebben over een bedrijfsterrein van 3,5 hectare met een weegbrug, sorteerlijn, puin verwerkingslocatie et cetera.”

De Recycling Centrale Korevaar houdt sinds kort kantoor aan de ’s-Gravendeel-sedijk in Dordrecht. Daar zijn ook directeur Arjen Versteeg van ScopeFinance, commercieel directeur Ramon Grundel van Recycling Centrale Korevaar en Corné de Frel aanwezig. Laatstgenoemde is de nieuwe Finance Manager van het recyclingbedrijf en aangedragen door bemiddeling van ScopeFinance. Arie Korevaar: “Omdat wij een flinke groei doormaken, hadden wij al enige tijd behoefte aan een financiële man voor onze bedrijven. Iemand die met ons meedenkt, de zaken vanuit financieel oogpunt stuurt en in staat is om mee te groeien in een veranderende markt en organisatie. Daarvoor zijn wij in het vorig najaar een sollicitatieprocedure gestart die ruim 80 reacties opleverde.” Tijdens de Industriedag van Werkgevers Drechtsteden, november vorig jaar, raakten commercieel directeur Ramon Grundel en Arjen Versteeg met elkaar aan de praat. Grundel vertelde over zijn zoektocht naar een financiële man en Arjen wenste hem veel succes met daarbij de opmerking dat hij altijd kon bellen als de sollicitatieprocedure niets opleverde. “Dat was inderdaad het geval,” zegt Grundel. “De gewenste kandidaat zat niet tussen de stapel sollicitaties, een goede reden om contact te zoeken met Arjen.”

Het eerste gesprek tussen opdrachtgever Recycling Centrale Korevaar en ScopeFinance verliep plezierig, zo weet Arjen Versteeg zich nog te herinneren. “Het verhaal van Arie en Ramon was duidelijk. Wij kregen een maand de tijd om een geschikte kandidaat aan te dragen. Wij zijn aan de slag gegaan en hebben de organisatie en het functieprofiel doorgelicht. In ons bestand was niet lang daarvoor Corné de Frel opgenomen, die tijdens een intakegesprek met mijn collega Walter Bouter te kennen had gegeven dat hij op zoek was naar een andere baan. Zijn profiel en functiewensen kwamen overeen met de wensen en eisen van Recycling Centrale Korevaar. Wij hebben met Corné de vacature en het bedrijf doorgenomen en hij raakte enthousiast, zodat wij hem -binnen een maand- hebben aanbevolen bij onze opdrachtgever.”

Het eerste contact werd gelegd en er bleek een klik te zijn tussen de directieleden Korevaar en Grundel en de kandidaat Finance Manager met als gevolg het tekenen van een arbeidsovereenkomst. Daar houden in principe de inspanningen van ScopeFinance op. “Als een kandidaat zijn handtekening onder een contract heeft gezet, zit onze taak erop. Wij vinden het echter goed om het proces te blijven volgen en voor ons is het pas echt af als het jaarcontract van de kandidaat is omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.”

Dat vaste contract was voor Corné de Frel op 1 november een feit. Hoog tijd om de nieuwe Finance Manager aan het woord te laten. “Ik was op zoek naar een overzichtelijk bedrijf, liefst in een groeifase en waar ik vanuit financieel oogpunt kan meedenken over strategische zaken. De Korevaar Groep is een familiebedrijf met zo’n 125 medewerkers en met meerdere bedrijven in de groep. Een bedrijf met kansen en mogelijkheden. Ik ben hier dus helemaal op mijn plek.” Corné had zich bij meerdere bureaus ingeschreven voor het vinden van een nieuwe baan en vindt ScopeFinance daar bovenuit steken. “De professionele benadering en een groot inlevingsgevoel waren voor mij doorslaggevend. Ik voelde mij in vertrouwde handen, en dat bleek ook zo te zijn, gezien het resultaat.”

Recycling Centrale Korevaar is een tevreden opdrachtgever. Arie Korevaar: “Wij hadden duidelijke wensen en een strakke deadline. ScopeFinance kon hieraan voldoen.” Uiteraard is ook Arjen Versteeg tevreden over het gelopen traject. “Wij profileren ons als een regionaal opererend intermediair in financieel personeel voor zowel vaste als tijdelijke financiële functies. Daar zijn wij in dit geval ook weer optimaal in geslaagd.”